Πρόταση-Σταθμός για ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό-ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Πρόταση-Σταθμός για ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό-ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ, σχετικά με τα Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά Θέματα στελεχών ΕΔ, και προτείνει τα παρακάτω:

α. Την τροποποίηση του άρθρου 40 του Π.Δ 169/2007 (ΦΕΚ Ά 210) ως εξής: «Λογίζονται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας, ως πέντε έτη (5), που διανύθηκε σε μονάδες ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού και στην περίπτωση που το στέλεχος εκτελούσε καθήκοντα της ειδικότητας του.»

β. Την αναγνώριση των πέντε χρόνων στο διπλάσιο στα 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας αντί των 25 ετών, για όσους αποστρατεύει η Υπηρεσία πριν την συμπλήρωση των απαιτούμενων 25 ετών και μέχρι την εναρμόνιση των σχετικών νόμων που έχουμε αναφέρει ανωτέρω, που αναφέρονται στα άρθρα 40, 41 του ΠΔ 169/2007, για τον λόγο ότι χιλιάδες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί προελεύσεως ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχουν καταταγεί σε ηλικία μετά τα 25 ηλικιακά έτη, τους στερείται το δικαίωμα αναγνώρισης των πέντε ετών στο διπλάσιο. Αυτό συμβαίνει διότι η υπηρεσία τους αποστρατεύει αυτεπάγγελτα λόγω καταλήψεως των ηλικιακών ορίων στα 50 τους χρόνια και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας, και όσοι έχουν καταβάλει τις νόμιμες εισφορές για την αναγνώριση των πέντε ετών στο διπλάσιο θα τις χάσουν.

γ. Να εφαρμοστεί και για την αναγνώριση των εξαμήνων που αφορούν ειδικές δυνάμεις - επικίνδυνης εργασίας (πτωτικά, καταδυτικά, εξουδετέρωσης ναρκών κλπ).

δ. Σε περίπτωση που η Υπηρεσία επιλέγει την αποστρατεία στρατιωτικών στα πλαίσια των τακτικών ή εκτάκτων κρίσεων, είτε λόγω κάλυψης ηλικιακού ορίου, κάτω των 60 ετών που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να καταβάλει, η Υπηρεσία, τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 60 έτος της ηλικίας. Για αυτό άμεση κατάργηση κάθε ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης πέραν του εκ του νόμου ορίου του 60ου έτους της ηλικίας.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Τελικά ούτε η ΠΟΜΕΝΣ στο παρόν έγγραφο της, αναφέρει κάτι για την παράγραφο 1 του άρθρου 11, του ν.4609/19 που αφορά την 2η πενταετία και είναι για όλους και για όλες. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο και για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ΟΛΩΝ των στελεχών των ΕΔ, δεν γίνεται συνεχής αναφορά από όλους, για νόμο που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο από κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) και αντιπολίτευση (ΝΔ), μάλιστα!! Και απαντούν οι μέν ότι ψηφίστηκε καθόλα νόμιμα, οι δε όχι, στη μέση (ποιοι άλλοι) εμείς και κανείς φυσικά δεν ασχολείται να εφαρμοσθεί. Δώστου επερωτήσεις Βουλευτών και απαντήσεις Υπουργείων του τύπου "είμαστε αναρμόδιοι".Το δούλεμα πάει σύννεφο δηλαδή! Είναι ο συγκεκριμένος νόμος με την εφαρμογή-υλοποίηση του, η ευκαιρία του κάθε στελέχους, να αποφασίσει αυτός και όχι οι άλλοι γι' αυτόν για την οικογένεια, την ζωή του εν γένει!! Γιατί λοιπόν οι ενώσεις μας δεν ασχολούνται και με αυτό με την ίδια θέρμη, όπως και των άλλων ζητημάτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε η ΠΟΜΕΝΣ και οι άλλες οργανώσεις αλλά κυρίως τα Υπουργεία Άμυνας και Εργασίας θα αντιληφθούν ότι το νέο ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό δεν μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στους ΕΠΟΠ αλλά στο σύνολο των στελεχών των Ε.Δ.; Ένα συνέδριο-μία ημερίδα με αντικείμενο-θέμα τη δυνατότητα εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού στα στελέχη των Ε.Δ. θα ήταν πλήρως διαφωτιστικό. Όποιος έχει την τόλμη ας το επιχειρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή