Παναγιωτόπουλος: Οι νεότεροι σε ηλικία ΕΠΟΠ είναι 30 χρονών και οι μεγαλύτεροι 45 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος: Οι νεότεροι σε ηλικία ΕΠΟΠ είναι 30 χρονών και οι μεγαλύτεροι 45 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για Ανισότητα-αδικία στα ηλικιακά όρια στην αναμενόμενη προκηρύξη ΕΠΟΠ

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης με θέμα «Ζητήματα ανισότητας στις ερχόμενες προκηρύξεις των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Ο θεσμός των ΕΠΟΠ δημιουργήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη και να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση και κατ’ επέκταση, νεότερο ηλικιακά προσωπικό.

Οι νεότεροι σε ηλικία ΕΠΟΠ που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι περίπου τριάντα (30) χρονών και οι μεγαλύτεροι περίπου σαράντα πέντε (45), καθόσον οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη ΕΠΟΠ πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2002 - 2010.

Η διατήρηση του εικοστού ογδόου (28ου) έτους της ηλικίας, ως ανώτατου ηλικιακού ορίου πρόσληψης ΕΠΟΠ, εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές αλλά και τις επιχειρησιακές ανάγκες, ώστε να επιτευχθεί η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, με νεότερο σε ηλικία προσωπικό, από το ήδη υπηρετούν, ενώ παράλληλα καθιστά το θεσμό των ΕΠΟΠ ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αναφορικά με την πρόσφατη τροπολογία για τα ηλικιακά όρια των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη σε νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου να επεκταθεί το ανώτατο ηλικιακό όριο κατά τρία (3) έτη, από το 28° στο 31° έτος, μόνο για όσους υπηρετούν ως ΟΒΑ και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την πρόσληψή τους ως ΕΠΟΠ, με σκοπό την επιχειρησιακή αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Δεν καταλαβα ΠΟΤΕ γιατι ενω προσλαμβανει για 7 χρονια, συνεχιζει με ανανεωσεις ως τα βαθια γεραματα. Και γενικοτερα στην Ελλαδα, η λεξη συμβαση ειναι αλλη στο λεξικο και αλλη στην πραξη. Γιατι κοροιδευουν τον κοσμο; ΓΙΑΤΙ βολευει τους ψηφοφορους. Κουβεντα 19χρονου Λυκειου σε 29χρονο ΑΕΙ στο ιδιο χωριο σε παραμεθοριο νησι. " Γιατι να σπουδασω; Θα παω τωρα ΕΠΟΠ στο Στρατο με 750 €, εβαλα μεσον, αμεταθετος στο σπιτι μου. Εσυ τι καταλαβες που σπουδαζες μεχρι τωρα και εισαι ανεργος;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρλουμπες λες !! Προσλαβανει για 7 χρονια ,ξεσκαρταρει και στους αλλους ανανεωνει.Γιατι και τους κραταει? Γιατι χειριζονται οπλα εκατομυριων και χρειαζεται εμπειρια χρονων για να λες οτι εισαι "μαγκας" στο οπλο αυτο !! 750 δεν παιρνουν στην αρχη αλλα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!! Αμεταθετο ουτε με σφαιρες !!!Ο ενας βισμα μπορει οι 15000 που θελει να παρει ολλοι βισματα ειναι ???? Για πηγαινε και ζησε εσυ σε νησι με 650 που παιρνουν , τι θα πρωτοπληρωσουν νοικι,ρευμα,.....Το ιδιο ειναι ενας που εχει σπουδασει με εναν ΕΠΟΠ?Χαζομαρες λες?

      Διαγραφή
  2. Δεν γίνονται συνέχεια ανανεώσεις μέχρι τα γεράματα μην γράφετε αρλούμπες αν δεν γνωρίζετε το αντικείμενο , μια σύμβαση είναι και αυτή 7ετης μετά όσοι θέλουν και έχουν τα κριτήρια να παραμείνουν δίνουν εξετάσεις και μονιμοποιούνται όσοι δεν θέλουν αποζημιώνονται και πάνε σπίτι τους. Όσο για τον νέο και τον παλιό στο ακριτικό νησί, το κράτος δεν μπορεί να είναι άσυλο για τις επιλογές του καθενός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Για τις αρλουμπες: οταν θελεις παντα νεο οπλιτη, μετα τα 7 χρονια ληγεις τη συμβαση οριστικα και αμετακλητα, προσλαμβανοντας ξανα και το ιδιο μετα 7 χρονια. Δεν τον κρατας για να ψαχνεις διοικητικες θεσεις και να τον φθανεις Αξκο οταν εχεις ΣΣΕ, ΣΜΥ. ΟΠΛΙΤΕΣ σου χρειαζονται για συμπληρωση της οροφης των κληρωτων.
      2. Αφου συνεχιζεις τον υπαρχοντα νομο και ζητας για κρισιμες ειδικοτητες σπουδασμενα παιδια, γιατι βαζεις πρωτα την ηλικια και δευτερευοντως τα μορφωτικα προσοντα; Οταν δε τους παρεις, το μονο κοινο ειναι η ιδια πληρωμη. Στους κληρωτους που ειναι αμισθι, γινονται ΔΕΑ, Υπαξ, γραφεις κλπ. Εδω; ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ. Μονο που πληρωνεις. Και πρεπει να παιρνεις τους καλυτερους. ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ, το κρατος δεν ειναι ασυλο, αλλα ΚΑΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
      Αποψη μου.

      Διαγραφή
  3. Για ποιες εξετάσεις μιλας που οι περισσότεροι δεν ξέρουν να γράφουν το όνομά τους και έχουν iq 70. Το σωστότερο θα ήταν ανώτατο ηλικιακό όριο πρόσληψης τα 25 με ανώτατη παραμονή στο στράτευμα τα δέκα έτη. Αυτά αν θελουμε αξιόμαχο στράτευμα, αν θελουμε να καβατζωσουμε την εκλογική μας πελατεία συνεχίστε όπως μέχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις μπερδέψει λίγο την υπηρεσία του στρατού με την εφορία!! Φαίνεται οτι διοικητικά τα πας καλά αλλά επιχειρησιακά πασχεις μακράν!! Ασε λοιπόν κανέναν άλλον να εκφράσει τη γνώμη του για την υπηρεσία του Στρατου!!(Το λέω καλοπροαίρετα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τη γνώμη μου θα την εκφράσω είτε σου αρέσει είτε όχι. Αμφιβάλλω αν είσαι σε θέση να κρίνεις την επιχειρησιακή ή την διοικητική μου επάρκεια από τρεις αράδες. Να σου θέσω όμως μια ερώτηση, οι σαραντά πλας εμθ και εποπ σου μοιάζουν με πολεμικές μηχανές;;; Δε νομίζω. Το κράτος τους πληρώνει ωστόσο. Η υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να προσφέρεται για δημοσιοϋπαλληλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι με τα κριτήρια που θέτεις δεν θα πήγαινε κάνεις για 10 χρονιά παραμεθόριο με 850 ευρω και 400 ευρώ ενοίκιο και μετά στα 35 -40 να ψάχνει για δουλειά...

      Διαγραφή
  6. Τη γνώμη μου θα την εκφράσω είτε σου αρέσει είτε όχι. Αμφιβάλλω αν είσαι σε θέση να κρίνεις την επιχειρησιακή ή την διοικητική μου επάρκεια από τρεις αράδες. Να σου θέσω όμως μια ερώτηση, οι σαραντά πλας εμθ και εποπ σου μοιάζουν με πολεμικές μηχανές;;; Δε νομίζω. Το κράτος τους πληρώνει ωστόσο. Η υπηρεσία στις ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να προσφέρεται για δημοσιοϋπαλληλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΩΣ ΕΠΟΠ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ 1987 ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ
















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Ε Δ ειναι γηρασμενες με μεσο ορο ηλικων τα 35 ετη και χρηζουν ανανεωσης.Ειναι ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΕΣ ηλικιες οτι ειχαν να προσφερουν το εδωσαν.Η Τουρκια εχει μεσο ορο ηλικων ΕΔ τα 24 ετη.Προσλαμβανουν ΕΠΟΠ μεχρι τα 32 ετη ενδειξη οτι αν καποιος ειναι ΙΚΑΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ δεν παει ΕΔ.,επιλεγει Ιδ Τομεα εξωτερικο και αναφερομαι σε ηλικιες 26 ετων.Ειναι ο λογος που ανεβασαν το οριο ηλικων.Αν εχει καποιος ακρες εξωτερικο δεν καθεται Ελλαδα να το ξυνει.Οι αχρηστοι παραμενουν και επιζητουν σιγουρατζα, τρουπωσα ασε με να βαδιζω ....ξερω (Βουτσας),

    ΑπάντησηΔιαγραφή