Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα Στρατιωτικών που πρέπει να δοθεί άμεσα λύση-Αναφορά στον ΥΕΘΑ

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα Στρατιωτικών που πρέπει να δοθεί άμεσα λύση-Αναφορά στον ΥΕΘΑ

Αναφορά (υπ' αριθμ. 1145/20-01-2021) προς τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γκόκας Χρήστος αναφορικά με το θέμα: «Άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα των Στρατιωτικών»

Ο κ. Γκόκας τονίζει στην Αναφορά του ότι καταθέτει την από 11-1-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με τα προβλήματα που διαιωνίζονται τα τελευταία χρόνια για τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για τις εκατοντάδες ώρες νυχτερινής εργασίας και τις χιλιάδες υπερωριακής εργασίας που παραμένουν απλήρωτες, για τις μεταθέσεις που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή, για τη μοριοδότηση των στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται στην παραμεθόριο, για την εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης των στρατιωτικών με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων του Δημοσίου, καθώς επίσης και για τη διαδικασία της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ. και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που παραμένουν ανεπίλυτα, ζητώντας και ελπίζοντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ:

• Το 40ωρο εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζομένους εκτός από τους Στρατιωτικούς.

• Εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής εργασίας εργασίας και χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας. Έως πότε;

• Πρόωρη απώλεια συναδέλφων σε μικρή ηλικία: Η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης του έντονου προβληματισμού που υπάρχει στο σύνολο των συναδέλφων με την ξαφνική απώλεια αριθμού συναδέλφων που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξητικό ρυθμό στους Στρατιωτικούς και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια.

• Αμετάθετο με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας: Έως πότε οι οικογένειές μας θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται; Μήπως και οι μεταθέσεις θα πρέπει να βγαίνουν και να ανακοινώνονται τον Μάρτιο και όχι ένα μήνα πριν; Αμετάθετο για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β και Γ Λυκείου.

• Μοριοδότηση Στρατιωτικών: Έως πότε περιοχές που είναι παραμεθόριες η είναι δίπλα στην παραμεθόριο όπως η Φρουρά Ιωαννίνων θα λαμβάνει λιγότερα μόρια ακόμη και από την Αθήνα;

• Απόφαση του ΣτΕ: Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη και πόσες Κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να μην εκτελούν αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας για πλήρη συμμόρφωση σε αυτή;

• Μάχιμη πενταετία: Έως πότε θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση όταν είναι απλήρωτη εργασία ακόμη και πέραν των 5 ετών.

• Επίδομα παραμεθορίου: Έως πότε θα το λαμβάνουν μόνο οι μισοί Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές;

• Ημερησία αποζημίωση: Πότε θα γίνει εξίσωση η ημερήσια αποζημίωση με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο;

• Συντάξεις Στρατιωτικών: Γιατί δεν υπολογίζεται σαν Ασφαλιστικός -Συντάξιμος χρόνος η υπερωριακή εργασία των Στρατιωτικών σε όλο τον εργάσιμο βίο τους που πολλές φορές υπερβαίνει και το 50% του κανονικού. Έως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση στην απονομή τους έως και 3 χρόνια…

• Νέο Μισθολόγιο: Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν οδηγηθεί σε νέες μειώσεις. Έως πότε θα συνεχίζεται η παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ και στο μισθολόγιο;

• Πρόωρες Αποστρατείες ΕΠ.ΟΠ: Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία μας οφείλει να δώσει λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, εναρμονίζοντας το χρόνο αυτεπάγγελτης αποστρατείας με τον χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

• Στρατιωτικά ακίνητα: Πότε θα αλλάξουν τα κριτήρια, ή ανακατανομή τους με βάση την προέλευση και πότε θα γίνει δίκαιη η επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά; Πότε θα γίνει η σωστή αξιοποίηση τους υπέρ των Ταμείων μας;

Για τα θέματα αυτά έχουν προηγηθεί σχετικές επιστολές της Ένωσης, αλλά και υποβολή αναφορών για τα περισσότερα από μέρους μου, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αλλά μέχρι σήμερα όλα τα ανωτέρω παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη επιστολή και να με ενημερώσετε σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μπράβο σωστά και δικαιολογημένα όλα τα αιτήματα. Καλο κουράγιο στην ευόδωση των προσπαθειών σας, που όμως δεν το βλέπουμε σύντομα. Και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή