Στα ΕΑΣ Αίγιου το νέο εθνικό τυφέκιο-Τι ανέφερε ο Παναγιωτόπουλος

Στα ΕΑΣ Αίγιου το νέο εθνικό τυφέκιο-Τι ανέφερε ο Παναγιωτόπουλος

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ - triadafilop@pelop.gr

Η χθεσινή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην τοπική εορτή του Αιγίου για το 1821, είχε καλά νέα για την πόλη που «φιλοξενεί» το πολεμικό εργοστάσιο (πρώην ΕΒΟ), αφού η ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας δείχνει να βρίσκει τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» Αιγίου σε φάση διασφαλισμένου μέλλοντος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», κατά την ξενάγησή του στο «Αρχοντικό Παναγιωτόπουλων» και στο περιθώριο ενός μικρού κεράσματος για την ημέρα, στις συνομιλίες του ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός. Ο υπουργός μετέφερε σε συνομιλητές του, πως πολύ σύντομα πρόκειται ν’ ανακοινώσει την ενίσχυση των ΕΑΣ με μεγάλα πρότζεκτ, τα οποία θα προχωρήσουν για το Αίγιο, αφού η παραγωγή τους θα γίνει εκεί. Πρόκειται, όπως είπε - μεταξύ άλλων - και για την παραγωγή του λεγόμενου «εθνικού τυφεκίου» η οποία υπολογίζεται μετά από 2 χρόνια και θα αντικαταστήσει το σημερινό όπλο G3 του Ελληνικού Στρατού. Από τα λεγόμενα του κ. Παναγιωτόπουλου διεφάνη και η κυβερνητική πρόθεση για πώληση οπλικών συστημάτων ακόμα και σε άλλες χώρες.

Στην παραίνεση του δημάρχου Δ. Καλογερόπουλου να έρχεται στην πόλη κι ας μην υπάρχει στρατόπεδο και στην παρατήρηση της κυβερνητικής βουλευτού Χρ. Αλεξοπούλου ότι ωστόσο υπάρχει κάτι σημαντικότερο από στρατόπεδο που είναι τα ΕΑΣ Αιγίου, ο ΥΕΘΑ ακούστηκε να λέει: «Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα κι αυτά που ετοιμάζουμε για τα ΕΑΣ δεν είναι μόνο για να μείνουν αυτοί οι λίγοι που σήμερα εργάζονται εκεί, αλλά για να γίνουν περισσότεροι». Οι ίδιες πληροφορίες της «Π», θέλουν αύριο να επισκέπτεται τα ΕΑΣ Αιγίου ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας Δημήτρη Κωστόπουλο, όπου θα ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τις ανάγκες της μονάδας και δεν αποκλείεται να κάνει σχετικές -με τα παραπάνω- ανακοινώσεις στη διεύθυνση και στο σωματείο εργαζομένων.

Κάπως έτσι, η ηγεσία του Πενταγώνου επιβεβαιώνει πλήρως το πρωτοσέλιδο της «Π» (1 Οκτωβρίου 2020) για παραγωγή του νέου όπλου των ΕΔ στην πρώην ΕΒΟ Αιγίου, που θα κρατήσει για πάνω από μία 10ετία και θα βοηθήσει την Αχαΐα εργασιακά, αφού αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένο και εργατοτεχνικό προσωπικό.

Η απόφαση ενδεχομένως θα παρθεί μέσα στο 2021, με πιθανότερο τον όρο στην εταιρεία του νέου εθνικού τουφεκιού, η παραγωγή του να γίνει στα ΕΑΣ Αιγίου, ανεξαρτήτως του τύπου που θα επιλεγεί (Ισραήλ, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ιταλίας).

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 27/01/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια