Κρήτη: Έρχονται τα Σινούκ του Ελληνικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρήτη: Έρχονται τα Σινούκ του Ελληνικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΚΡΗΤΗ TV» θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις συντήρησης

Εν μέσω των κρίσιμων εξελίξεων στα Ελληνοτουρκικά έλαβε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη διασπορά ελικοπτέρων στις αεροπορικές βάσεις της Κρήτης. Η παρουσία τους αναβαθμίζει ριζικά τη λειτουργία των τοπικών μονάδων, θωρακίζει την Κρήτη και αναβαθμίζει συνολικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας Νότια και Ανατολικά.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κρήτη και η παρουσία του στην Ακριτική Γαύδο όπου σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία Επιτηρητικό Φυλάκιο, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται, καθώς συμπίπτει με την έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού  η οποία σύμφωνα με πληροφορίες  βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα.

Δημιουργία βάσης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία μεταφοράς ελικοπτέρων και πληρωμάτων στις μονάδες που ενισχύονται με τρόπο αναλογικό ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη για την Κρήτη και τα γύρω νησιά καθώς στην Κρήτη υπάρχουν αερομεταφερόμενα τάγματα και Μονάδες αλεξιπτωτιστών… που μπορούν να φτάσουν μέσα σε χρόνο μηδέν στο Καστελόριζο.

Η ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα τους προηγούμενους μήνες οδήγησε τους επιτελείς του Πενταγώνου να εξετάσουν πλέον σε σοβαρή βάση τις παλαιότερες εισηγήσεις που υπήρχαν και να δρομολογήσουν την άμεση δημιουργία βάσης ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη, η οποία θα διαθέτει και εγκαταστάσεις συντήρησης.

Το σχέδιο για μόνιμη στάθμευση ελικοπτέρων της αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό υπό το πρίσμα των στρατιωτικών και γεωπολιτικών εξελίξεων και των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί περισσότερο ο κομβικός της ρόλος.



ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια