Απόφαση-«βόμβα» Ε.Σ. υπέρ συνταξιούχου έκρινε αντισυνταγματικό το ν. Βρούτση για τα αναδρομικά 11μηνου

Απόφαση-«βόμβα» Ε.Σ. υπέρ συνταξιούχου έκρινε αντισυνταγματικό το ν. Βρούτση για τα αναδρομικά 11μηνου

Αναδρομικά πέντε ετών -για το διάστημα από το 2013 έως το 2018- αντί για 11μηνο, επιδίκασε σε συνταξιούχο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έκανε γνωστό η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.) τονίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο νόμος Βρούτση (ν. 4093/2012) είναι αντισυνταγματικός μέχρι και σήμερα.

Η νέα απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που στην πρόσφατη απόφασή του με αριθ. 1439/2020 (Ολομέλεια) επιδίκασε αναδρομικά μόνο έντεκα μηνών σε όλους τους συνταξιούχους.

Το Συνέδριο αναγνώρισε την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 35.838,48 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Ιδού ολόκληρη η απόφαση υπ’αριθ. 363/2020 Ελεγκτικού Συνεδρίου:



ΠΗΓΗ: enypekk.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Σε επικοινωνια με το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ για το συμπληρωματικο εφαπαξ μας ειπαν δεν εχουν κατι επισημο ακομα.Επισης σε ερωτηση αν πρεπει να στειλουμε την χαρτουρα μας ειπαν οχι γιατι θα παρει χρονο η τελικη αποφαση, δεδομενου τα Μ.Τ ολων των σωματων θα κανουν ΑΓΩΓΗ εναντιωσης και μεχρι να βγει η τελικη αποφαση .... οποια βγει θα αφορα ολους οχι μεμονομενα.Οταν ακουμε απο την μια για δηθεν 2πλο μερισμα που τελικα ακυρωθηκε και τωρα για συμπληρωματικο κραταμε μικρο καλαθι.Οι κυριοι μπορει να δικαιωθηκαν αλλα χρηματα ακομα δεν ελαβαν γιατι θα ασκηθει ΑΓΩΓΗ απο τα Μ.Τ.Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα κυρίως λογω των δύσκολων εποχών που έρχονται σε οικονομία και οχι μονο.
    Αν καταλαβατε μπορει να δικαιωθηκαν δικαστικα αλλα επισημα το ΜΤΑ δεν εχει ενημερωση ουτε την αποφαση.Αυτα μας ειπαν 8-/1/2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πάνα βγαίνουν αποφάσεις, με αυτούς που μπλέξαμε ευρώ δεν προκειτε να δούμε.......
    Καταλάβατε η να το πω με γλώσσα καφενείου?????
    Δεν θέλετε πιστέψτε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο άρθρο 94 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας ορίζεται ότι, η προθεσμία για την άσκηση έφεσης είναι εξήντα (60) ημερών και αρχίζει από την επίδοση της προσβαλλόμενης απόφασης. Σε καμία, πάντως, περίπτωση δεν μπορεί να ασκηθεί αν έχουν περάσει τρία (3) χρόνια από τη δημοσίευση της Απόφασης.
    Έφεση: Αρθρο 92. Προσβαλλόμενες αποφάσεις. Σε έφεση υπόκεινται οι αποφάσεις που εκδίκονται σε πρώτο βαθμό. Προκειμένου για απαιτήσεις αμέσως ή εμμέσως ασφαλισμένων κατά των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και για απαιτήσεις για κάθε είδους αποδοχές του προσωπικού γενικώς του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, το όριο ορίζεται στο ποσό των άνω των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ." Το αντικείμενο της διαφοράς προσδιορίζεται από το ποσό, το οποίο καθορίζεται με την πρωτόδικη Απόφαση. Αν αντικείμενο της διαφοράς είναι περισσότερα αυτοτελή και διακεκριμένα μεταξύ τους ποσά, το εκκλητό κρίνεται χωριστά ως προς καθένα από τα ποσά αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή