Ξεκινούν οι πρώτες 100 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών στο ΠΝ

Θα αφορούν την ειδικότητα βοηθού νοσηλευτή ενώ η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει συνολικά 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με 100 επαγγελματίες οπλίτες ειδικότητας βοηθού νοσηλευτικής ενισχύεται άμεσα το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας και όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες αυτή θα είναι μονάχα η αρχή καθώς είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πρώτες αυτές 100 προσλήψεις αναρτήθηκαν στη Διαύγεια κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Από την εισηγητική έκθεση του προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκύπτει ότι με τις προσλήψεις των 100 πρώτων ΕΠΟΠ (Επαγγελματιών Οπλιτών) δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2020, ενώ για τα επόμενα έτη 2021 και 2022 του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Π/Υ ΓΕΝ ύψους 1.064.849 ευρώ και 1.426.865 ευρώ αντίστοιχα για να εν λόγω έτη.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ανανέωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων το συντομότερο δυνατό εξαιτίας και της συνεχούς προκλητικότητας της Τουρκίας καθώς σε αρκετές υπηρεσίες ο ηλικιακός μέσος όρος έχει ανέβει ανησυχητικά ψηλά. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το βήμα του Helexpo Forum (που αντικατέστησε για το 2020 τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ελέω πανδημίας) είχε επισημάνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχυθούν με 15.000 επαγγελματίες οπλίτες μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ενώ από φέτος αυξάνεται και το όριο στις στρατιωτικές σχολές κατά 516 άτομα. Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός αρκεί να τον συγκρίνει με το έτος 2020 όπου στη Σχολή Ευελπίδων εισήχθησαν μόλις 180 σπουδαστές.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια