Αρνητικές εξελίξεις σε αποζημίωση Αργιών-Επιφυλακής-Άμεση αποκατάσταση αδικιών ζητούν οι Στρατιωτικοί

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ; ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΓΙΩΝ; (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται δέκτης μηνυμάτων μεγάλου αριθμού συναδέλφων μελών μας οι οποίοι βλέπουν να κλείνει το οικονομικό έτος και να μην λαμβάνουν καμιά αποζημίωση για την εκτέλεση υπηρεσιών αργιών για το προσεχές έτος γεγονός που είχε αναδείξει πρόσφατα και η Ομοσπονδία μας.

Με έκπληξή μας βλέπουμε πέραν των παραπάνω ότι ακόμη και για τις υπηρεσίες επιφυλακής δεν λάβαμε τις αντίστοιχες αποζημιώσεις για να έχουμε την ίση μεταχείριση με το προσωπικό των άλλων Κλάδων των Ε.Δ. που υπηρετεί στην περιοχή μας αλλά συνεχίζει να υπάρχει πολύ λιγότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς το οποίο αν και ήταν σε συνεχή αυξημένη επιφυλακή, όπως έγινε και στην περιοχή μας, λαμβάνει πολύ λιγότερα ποσά από την αποζημίωση των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με ποσά πολύ λιγότερα από την συνολική προσφορά των Στρατιωτικών οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα ακόμη και από το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Να τονίσουμε εδώ ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ενέργειες της Υπηρεσίας για μερική αποκατάσταση της αδικίας στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς οι οποίες όπως ενημερωθήκαμε σήμερα έχουν σταματήσει.

Πέραν τούτου κρίνεται σκόπιμο να υπομνησθεί ότι τα στελέχη Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Ηπείρου που υπάγονται απευθείας στο ΓΕΕΘΑ (Σ.Γ. Ηπείρου, Στρατοδικείο Ιωαννίνων) αποζημιώθηκαν με 12 ημέρες εκτός έδρας σε αντίθεση με την Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας, των στελεχών που υπηρετούν στο Επιτελείο και τις Μονάδες της οι οποίοι, έλαβαν έως και σήμερα την μισή αποζημίωση. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα την άνιση αντιμετώπιση των στελεχών που υπηρετούν στην 8η Μ/Π ΤΑΞ όχι μόνο με αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν σε άλλες Μονάδες του ΕΣ αλλά και με στελέχη άλλων Κλάδων που υπηρετούν στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Η επιφυλακή στην οποία τέθηκε ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε «εκπτώσεις» στα καθήκοντα και την αποστολή των στελεχών και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εκπτώσεις όταν αναφερόμαστε σε ευσυνειδησία προσωπικού και αγάπη για την πατρίδα, όμως η διαφορετική αντιμετώπιση κάθε άλλο παρά από ερωτηματικά και αίσθημα άνισης αντιμετώπισης γεμίζει τα στελέχη αυτά.

H Ένωση μας ζητά εκ νέου μέσω και της Ομοσπονδίας μας άμεσα πριν κλείσει το οικονομικό έτος να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς τόσο για την αποζημίωση υπηρεσιών αργίας του 2020 αλλά και για την αποζημίωση επιφυλακής, αλλά ειδικά για την περιοχής μας, να ζητήσει να υπολογιστούν όλες οι ημέρες-ώρες που ήταν σε διαρκή 24ωρη επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες – συνεχής υπερωριακή απασχόληση το Στρατιωτικό προσωπικό από την 21 Ιούλιου όπως έχει γίνει και στην Ήπειρο και να λάβει την ανάλογη αποζημίωση. Να τονίσουμε εδώ ότι το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Ήπειρο έχει παραμείνει σε επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες για διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών οπότε πρέπει να λάβει την ανάλογη αποζημίωση με τους συναδέλφους που έλαβαν την αυξημένη αποζημίωση.

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί κρατήσανε την Πατρίδα όρθια για άλλη μια φορά. Να τους στηρίξει επιτέλους και η Πολιτεία χωρίς διακρίσεις.

Προσωπικό με ηθικό είναι το καλύτερο, το πιο δυνατό και αξιόπιστο όπλο.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Λοιπόν, συνδικάλες της οκάς, τώρα που θα περάσει ο σελφακιας που παριστάνει τον υφεθα, ευθαρσώς και ον κάμερα ρωτήστε τον τι έχει πράξει γιαυτα που είναι και ο άμεσος υπεύθυνος, όχι μόνο φωτογραφίες με @@@@@ χαμόγελα και τζούφιες ανακοινώσεις στα φατσαμπουκια και στα τουτίρια. Άντε μήπως δικαιολογήσετε και την ύπαρξη σας και να αφήσετε τις εκπλήξεις για τα δώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή