Και η ΕΑΑΑ δημοσίευσε ανακοίνωση για το συμπληρωματικό εφάπαξ-Δείτε τη

Και η ΕΑΑΑ δημοσίευσε ανακοίνωση για το συμπληρωματικό εφάπαξ-Δείτε τη

Χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ σε αποστρατευθέντες από το έτος 2013 μέχρι σήμερα - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ σε αποστρατευθέντες από το έτος 2013 μέχρι σήμερα

Σε σχέση με τη διεκδίκηση συμπληρωματικού εφάπαξ βάσει των Ν.4093/2012 και 4307/2014 και των υπ' αριθμ. 2192/2014 και 1128/2016 αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ για όσους εξήλθαν μετά το 2013 και έλαβαν το δικαιούμενο εφάπαξ περικοπτόμενο διευκρινίζονται τα εξής:

Υπάρχει δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης του συμπληρωματικού εφάπαξ καθόσον μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Κάθε συνάδελφος που επιθυμεί να το διεκδικήσει θα πρέπει να απευθυνθεί σε δικηγόρο για να ενημερωθεί για τη δυνατότητα αυτή, καθόσον υπάρχουν ζητήματα παραγραφής από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η κατά το παρελθόν ή τώρα υποβολή στον ΕΛΟΑΑ αίτησης για χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ διακόπτει την παραγραφή και εκκινεί νέα προθεσμία δικαστικής διεκδίκησης με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η αίτηση έχει κατατεθεί σε χρόνο πριν την παραγραφή της απαίτησης.

Προς υποβοήθηση των συναδέλφων, παραθέτουμε ένα υπόδειγμα Αίτησης προς τον ΕΛΟΑΑ, το περιεχόμενο του οποίου το τροποποιεί ο κάθε ενδιαφερόμενος αναλόγως της περιπτώσεώς τους και του χρόνου λήψης του αρχικού ποσού εφάπαξ.

Η Αίτηση με τα συνημμένα της, υποβάλλεται στο E-mail του ΕΛΟΑΑ: eloaa@haf.gr είτε ταχυδρομικώς στη δνση: Ακαδημίας 27, 10671-Αθήνα

Εκ της ΕΑΑΑ

Κατεβάστε από εδώ το υπόδειγμα Αίτησης σε μορφή .docx

Δείτε/κατεβάστε από εδώ το υπόδειγμα Αίτησης σε μορφή .pdf

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Στην παράγραφο 4 της αίτησης το ορθόν είναι Ν.3205 /2003 και όχι Ν. 3405 /2003. Στην παράγραφο 2 αναγράφεται σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή