Νέα παρέμβαση στον ΥΕΘΑ για τον καταμερισμό εσόδων των Μ.Τ. από ΕΑΑΝ -Τι αναφέρει

Νέα παρέμβαση στον ΥΕΘΑ για τον καταμερισμό εσόδων των Μ.Τ. από ΕΑΑΝ -Τι αναφέρει

Ύστερα από την παρέμβαση της ΕΑΑΑ στις 14/12/20 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και η ΕΑΑΝ διαμαρτύρεται έντονα κάνοντας νέα παρέμβαση (με 1 ημέρα διαφορά) στις 15/12/20 στον ΥΕΘΑ για τον καταμερισμό εσόδων των Μ.Τ.

Δείτε την σχετική επιστολή του Προέδρου της ΕΑΑΝ:

«Κοινωνικοί Πόροι των Μετοχικών Ταμείων / Ενημέρωση ΥΕΘΑ από ΕΑΑΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη μας πληροφορίες, ότι η Ε.Α.Α.Σ. και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, εν αγνοία της ΕΑΑΝ, της ΕΑΑΑ του Συντονιστικού Συμβουλίου και των μετοχικών ταμείων Π.Ν. και Π.Α, έχουν προβεί προς εσάς σε ενέργειες σχετικά με τον καταμερισμό του 4% των εσόδων από υλοποίηση προμηθειών των κοινωνικών πόρων των Μετοχικών Ταμείων διαφορετικό από το σημερινό (προβάλλοντας τα προβλήματα του Μ.Τ.Σ. που είναι μακροχρόνια) σας γνωρίζουμε ότι αν και δεν επιθυμούμε να έλθουμε σε αντιδικία και ούτε να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά του Μ.Τ.Σ. παρ όλο που διαχρονικά το Μ.Τ.Σ. προσπαθεί το θέμα της μειωμένης είσπραξης από τους αποστράτους μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ να το μοιρασθεί με τα άλλα δύο Μετοχικά Ταμεία, είμαστε αναγκασμένοι να σας παραθέσουμε/ γνωρίσουμε τα κατωτέρω :

α. Το σύνολο των μερισματούχων και των τριών μετοχικών ταμείων (Στοιχεία από την ενιαία παρουσίαση μετοχικών ταμείων του 2015) ανέρχεται στους 96143, από αυτούς:

(1) Το ΜΤΝ έχει 15948 μερισματούχους ήτοι το 16% περίπου του συνόλου των τριών ταμείων.

(2) Το ΜΤΑ έχει 13498 μερισματούχους ήτοι το 15% περίπου του συνόλου των τριών ταμείων και

(3) Το ΜΤΣ έχει 66310 μερισματούχους ήτοι το 69% του συνόλου των τριών ταμείων από το οποίο οι 25623 προέρχονται από τον ΣΞ (38,5% του συνόλου του ΜΤΣ) και οι 40687 από την ΕΛΑΣ (61,5% του συνόλου του ΜΤΣ).

Ως γνωστόν οι μερισματούχοι της ΕΛΑΣ δεν προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις ούτε ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά στα Σώματα Ασφαλείας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποτελούν δε το 42,5% του συνόλου και των τριών μετοχικών ταμείων και εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα εσόδα από υλοποίηση προμηθειών των κοινωνικών πόρων που προέρχονται αποκλειστικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις επιμερίζονται στο σύνολο των μερισματούχων του ΜΤΣ συμπεριλαμβανομένων και της ΕΛΑΣ, συρρικνώνοντας το εισόδημα των προερχομένων από το ΣΞ και κατ΄ ακολουθία με την πρόταση της ΕΑΑΣ, μελλοντικά το εισόδημα των μερισματούχων και των άλλων Μετοχικών ταμείων των ΕΔ.

Επιπρόσθετα για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τα παρακάτω σημαντικά στοιχεία. (δημοσιευτήκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών τον Αύγουστο του 2018):

α. Το έτος 1990, ψηφίστηκε ο Ν. 1911/1990, που προέβλεπε το διαχωρισμό του ΜΤΣ σε δύο Ταμεία, με το ένα να υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ και το άλλο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν εκδόθηκε ποτέ, λόγω της έντονης αντίδρασης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

β. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ των δικών της ασφαλιστικών Ταμείων σε ποσοστό 6,4%. Από το ποσοστό αυτό, μόνο το 2,72% διατίθεται στο ΜΤΣ. Από το υπόλοιπο, ποσοστό 2,72% διατίθεται στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) της ΕΛΑΣ και του ΠΣ, για την ενίσχυση του δικού τους επικουρικού ταμείου και ποσοστό 0.96% στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Σε αντίθεση, ο Στρατός Ξηράς και οι άλλοι Κλάδοι των ΕΔ συνεισφέρουν το 4% των δαπανών τους στα Μετοχικά Ταμεία τους, ήτοι ολόκληρο το ποσοστό των κρατήσεων. Πέραν αυτού η ΕΛ.ΑΣ έχει θεσμοθετήσει πόρους, αλλά και εργοδοτική εισφορά (Ν.3655/2008), μόνο για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Το αποτέλεσμα ήταν το 2012 που το ΜΤΣ είχε έλλειμμα 430 εκατ. ευρώ, το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε αποθεματικό 570 εκατ.!!

γ. Οι ανταποδοτικοί πόροι της ΕΛ.ΑΣ αποτελούσαν συνήθως το 15% περίπου των αντιστοίχων του ΣΞ και τα τελευταία μόνο χρόνια το 25-30%, όταν οι μερισματούχοι της ΕΛ.ΑΣ είναι σχεδόν διπλάσιοι των αντιστοίχων του ΣΞ, αλλά λαμβάνουν το ίδιο μέρισμα! Καμία αναλογικότητα. Αυτός είναι ο κυριότερος και διαχρονικός λόγος της κακής κατάστασης του ΜΤΣ.

δ. Το 2010 επικαιροποιήθηκε η μελέτη βιωσιμότητας του ΜΤΣ, που είχε εκπονηθεί το 2006 από την Deloitte Business Solutions AE, η οποία προσδιόρισε ότι η δραματικά μειωμένη συμμετοχή της Αστυνομίας, είχε «..δημιουργήσει στο ΜΤΣ μέχρι το 2010 ζημία που ξεπερνούσε τα 700 εκατ. ευρώ..» (το χαρακτηρίζει ως αφανές έλλειμμα) με κύρια πρόταση της Deloitte, αναφορικά με την λειτουργία του ΜΤΣ την αποχώρηση των αστυνομικών από το ΜΤΣ.

3. Πέρα των ανωτέρω, έχοντας υποχρέωση να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των Μετόχων και Μερισματούχων του ΠΝ, σας αναφέρουμε τα παρακάτω που αφορούν στο Μ.Τ.Ν., επισημαίνοντας ότι τα Μετοχικά Ταμεία δημιουργήθηκαν με ξεχωριστό νομοθετικό πλαίσιο και από την δημιουργία τους λειτουργούν και διοικούνται ως ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Επίσης τόσο η Ε.Α.Α.Ν. όσο και η Ε.Α.Α.Α στο παρελθόν έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, τόσο στην Ε.Α.Α.Σ. όσο και στο Μ.Τ.Σ. και δεν αντέδρασαν όταν επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Παναγιωτόπουλου (ΥΕΘΑ), Καράμπελλα (ΥΦΕΘΑ) το Μ.Τ.Σ. επιχορηγήθηκε με 180 εκ. ευρώ από τον κρατικό Π/Υ, ενώ την ίδια στιγμή το ΜΤΝ και το ΜΤΑ υπέστησαν τεράστιο κούρεμα λόγω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και αναδιάταξης του Ελληνικού χρέους (PSI). Ειδικότερα το Μ.Τ.Ν.:

α. Πάντα είχε χρηστή διοίκηση και διαχείριση και πάντα ακολουθούσε την ισχύουσα νομοθεσία.

β. Ουδέποτε έδωσε παροχές που δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά με τους δικούς του πόρους και ουδέποτε έλαβε δάνειο και κρατική χρηματοδότηση.

γ. Κατάφερε να λαμβάνει έσοδα από το Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. που στο παρελθόν δεν ελάμβανε.

δ. Για να καταστεί βιώσιμο περιέκοψε το Μέρισμα και το ΕΚΟΕΜΝ μέχρι και 60%.

ε. Λόγω της χρηστής διαχείρισης και του μεγάλου αποθεματικού που είχε δημιουργήσει επ΄ ωφελεία των επερχομένων γενεών, υπέστη το μεγαλύτερο κούρεμα από όλα τα Μετοχικά Ταμεία, λόγω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και αναδιάταξης του Ελληνικού χρέους (PSI).

στ. Με το σύνολο μερίσματος και ΕΚΟΕΜ οι μερισματούχοι και των τριών Μ.Τ. λαμβάνουν περίπου τα ίδια ποσά με τους απόστρατους της ΕΑΑΣ, λαμβανομένου υπόψη ότι το Μ.Τ.Σ. χορηγεί πολύ υψηλότερα ΕΚΟΕΜ από τα άλλα δύο Μ.Τ.

Η όποια ανακίνηση του θέματος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθώς:

α. Η υφιστάμενη κατανομή προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο για κάθε Μετοχικό Ταμείο και κάθε αλλαγή θα συναντήσει εύλογες αντιδράσεις.

β. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, η τεράστια απομείωση του κεφαλαίου του ΜΤΝ, εξαιτίας του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και αναδιάταξης του Ελληνικού χρέους (PSI) και η κρατική χρηματοδότηση.

γ. Θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην χρηματοδότηση του ΜΤΝ, καθόσον το εν λόγω έσοδο αποτελεί το 30% των εσόδων του ταμείου.

δ. Θα θέσει θέμα κριτηρίων κατανομής, καθώς δεν μπορεί ως μοναδικό κριτήριο να είναι ο αριθμός μελών της κάθε Ένωσης και η μεροληπτική προσέγγιση υπέρ των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ και σε βάρος των μερισματούχων του Στρατού Ξηράς, και των άλλων Κλάδων των ΕΔ.

5. Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μονομερή και αυθαίρετη αυτή ενέργεια και ευελπιστούμε ότι τελικά θα αναθεωρηθούν οι όποιες απόψεις προς το συμφέρον όλων των μετόχων και μερισματούχων των Ε.Δ..

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ»

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Αν και ανήκουμε στον ΣΞ, έχουμε να σημειώσουμε ότι και οι δύο ανακοινώσεις των ΜΤ των άλλων δύο κλάδων, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, ειδικά και σε ότι αφορά το θέμα της χρηστής διοίκησης. Δεν μπορεί να είσαι συνέχεια με απλωμένο χέρι όταν εσυ ο ίδιος δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να βελτιώσεις την κατάστασή σου. Είναι απαράδεκτη η συνεχιζόμενη πορεία στην καταστροφή, του ΜΤΣ. Οι διοικήσεις του πρέπει να λογοδοτήσουν αφού πρώτα μας εξηγήσουν γιατί δεν μπορούν να διορθώσουν την συνεχιζόμενη ατασθαλία με την ΕΛΑΣ. Όταν μάλιστα υπάρχουν και τα πορίσματα των ανεξάρτητων ελεγκτών (οι οποίοι και πληρώθηκαν για κάτι που ξέραμε, αλλά έπρεπε να γίνει γνωστό και επίσημα) δεν υπάρχει καμμία μα καμμία δικαιολογία. Γιατι τόσα χρόνια οι διοικήσεις του ΜΤΣ που έχουν και ε.ε. αξιωματικούς αδρανούν προκλητικά; Μας προκαλεί θλίψη και οργή όταν μαθαίνουμε (πλέον με το διαδίκτυο μαθαίνεις τα πάντα) πως ενεργούν οι διοικήσεις ΜΤ σε ΕΔ συμμαχικών χωρών, διασφαλίζοντας υπέρ του δέοντος τα συμφέροντα των εγγεγραμμένων μελών τους. Το θέμα αφορά άμεσα τόσο φυσικά τους ε.α. όσο και περισσότερο, τους ε.ε. συναδέλφους.
    Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία, σε όλους τους συναδέλφους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ψεύτικα σχόλια σαν το παραπάνω (μας βρίσκουν σύμφωνους κλπ κλπ) είναι καθαρή προπαγάνδα ειδικά όταν μιλάει στο όνομα μας κάποιος ανώνυμος πιθανών βολεμένος αεροπόρος ή ναυταίος.Η ουσία είναι ότι κακοδιαχείριση από το ΜΤΣ δεν υφίσταται αφού σε ένα δημοκρατικό ελεύθερο κράτος αν υπήρχε κάτι παράνομο θα είχε επιληφθεί η δικαιοσύνη. ΆΡΑ ΜΑΠΑ ΤΟ ,ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ τα αμφιβόλου προελεύσεως δημοσιεύματα. Επί της ουσίας όταν στο ΜΤΣ το 50% ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι παίρνουν ίδια μερίσματα με μειωμένες κρατήσεις (σε αντιστοιχία με του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, όταν στο ΜΤΣ μπήκαν χήρες ορφάνα κι αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗς αντίστασης, ΌΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ PSI κλπ, ΌΤΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Κ.Υ σε οπλικό σύστημα εδώ και αρκετά χρόνια) τι έσοδα θα έχει αυτό το ταμείο??? ΤΟ ΧΡΗΣΤΕΣ Δκσεις ΚΑΙ ΠΡΆΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ τα επιστρέφω διότι αν δεν ήταν χρηστές είναι δουλειά της δικαιοσύνης να βρεί αν και πού υπάρχουν ένοχοι. Τέλος είναι πρόκληση η ΠΑ να αγοράζει rafale το ΠΝ ΦΡΕΓΆΤΕΣ ΚΛΠ και να μπουν τόσα χρήματα στα μετοχικά τους και ο Στρατός τίποτα. Άποψη μου είναι η οι ενοποίηση όλων των ταμείων με με νέα διακλαδική ΧΡΗΣΤΗ ΔΚΣΗ και ίσα μερίσματα και βοηθήματα σε όλους ανάλογα με τα χρόνια ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ Ή ΟΧΙ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΤΑ ειδικά, να χορηγεί ΔΆΝΕΙΑ ΧΑΜΗΛΌΤΟΚΑ , ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ. Ενοποίηση ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί της ουσίας λοιπόν, όταν φόρτωσαν στο ταμείο σας την ΕΛΑΣ, τον συμφερτό των αγωνιστών της αντίστασης, με όρους που ισχύουν ακόμη και σήμερα, αντιδράσατε; δεν μπορούσατε; γιατί λοιπόν αυτό το ¨φόρτωμα¨αυτό το χάλι θέλετε να το μετακυλίσετε και στα άλλα δυο ταμεία; επιστρέψτε τα "πράσινα σας άλογα" στους διοικούντες το ταμείο σας μα πρωτίστως στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που διαχρονικά και με αναλαμπές βάζουν χέρι στα ταμεία μας. Δεν σας φταίει το ΜΤΑ, είναι απαράδεκτο, είναι κακία να τους κατηγορείτε γιατί μπορούν να προσφέρουν οικονομικές διευκολύνσεις στους μετόχους τους. Ειλικρινά τώρα, είναι πολύ άσχημο συναίσθημα να βλέπεις μετόχους των άλλων ταμείων να παίρνουν δώρο και συ τίποτα. Εύχομαι το ΜΤΣ να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Καλές γιορτές να έχετε.

      Διαγραφή
  3. Οι μέτοχοι της ΕΛ.ΑΣ. γιατί να εξαιρεθούν ; Θεωρείτε ότι δεν είναι συνάδελφοι; Γιατί οι πόροι από τις προμήθειες αγοράς οπλικών συστημάτων να μη μοιράζονται εξ ίσου σε όλους τους μετόχους των ταμείων ;Ένα ταμείο ,ίδιες εισφορές των μετόχων και ίδια -ίσα οφέλη από τα ανταποδοτικά.Μη προσπαθείτε να 'διώξετε' τους μετόχους της ΕΛ.ΑΣ.Είναι συνάδελφοι ,έχουν τα ίδια δικαιώματα ,εκτός αν δεν το πιστεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι Μέτοχοι της ΕΛ.ΑΣ είναι αστυνομικοί και όχι συνάδελφοι στρατιωτικοί, πληρώνουν δε ΠΟΛΥ λιγότερες εισφορές απο τους αντίστοιχους Στρατιωτικούς με τα ίδια χρόνια και ίδιο βαθμό ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και ΠΑΙΤΝΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. Δεν είναι αδικία μη πω ΚΟΡΟΙΔΙΑ και οι άλλοι οι συνάδελφοι του ΜΤΑ και ΜΤΣ κοροιδεύουν και μιλούν για κακοδιαχείριση στο Μ.Τ.Σ. Ας πάρουν αυτοί τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ να δούν τι εστί βερύκοκο. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΧΟΡΤΆΣΑΜΕ. Ας ελπίσουμε στην ενοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΔ.

      Διαγραφή
  4. Γράφει η παρέμβαση της ΕΑΑΝ :<>. Δηλαδή θεωρούν ότι ο καταμερισμός των εσόδων από υλοποίηση προμηθειών των κοινωνικών πόρων ,γίνεται σήμερα δίκαια ;Με τρεις Νόμους ιδρύθηκαν τα Μετοχικά Ταμεία .Με ένα νόμο ενοποίηση.Τι θα λέγατε αν άλλαζε ο νόμος και οι κοινωνικοί πόροι από την αγορά των φρεγατών ,πήγαινε στο ΜΤΣ και σε σας οι κοινωνικοί πόροι από σκηνές εκστρατείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε και λέμε, οι κακοί και παράνομοι είναι όλοι στις φυλακές, ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει "ιγκόγκνιτο" στην Καρδίτσα, και οι εξωγήινοι υπάρχουν και απόδειξη είναι τα UFO που έχουν παρκάρει έξω από την ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ. Επί του προκειμένου τώρα, κάποιοι πετάν και πολύ άτσαλα μάλιστα την μπάλα στα χωράφια σε επαρχιακό γήπεδο. Ώστε έτσι αεροπόροι βολεμένοι; Μήπως, λέω, μήπως, μπαλαδορε της κακιάς ωρας, απλώς θέλουμε να λαμψει η αλήθεια και να μπουν τα πράγματα στην θεση τους; Ξέρεις καθε κατεργάρης στον πάγκο του. Οταν μπήκαν οι "χήρες και τα ορφανά" της εθνικής αντίστασης ( χωρίς καμμία ενδελεχή έρευνα) καποιοι ε.ε. ανώτατοι και αρχηγοί το δέχθηκαν λες και κανόνιζαν μερίδια απο την περιουσία του πατέρα τος, οπως και οι ίδιοι και άλλοι, τοποθετουσαν συγγενείς τους στην Γενική Τράπεζα ( μαζί και οι χωροφύλακες-αστυνομικοί). Όσο για τα οπλικά συστήματα που κοπτεσαι (χωρις να εχεις ιδεα για πιο πράγμα μιλάς) επί 30 και βαλε χρόνια, ο ΣΞ μεσουρανούσε στις προμήθειες, κάθε είδους κάθε αξίας, κάθε δαπάνης. Όσο για δήθεν-μήθεν ανώνυμους, βολεμένους και ψεύτικους προφανώς και σε χαρακτηρίζουν, αφού το "διαίρει και βασιλεύε" είναι ίδιον κάποιων "αρουραίων" των διαφόρων γραφείων, για ευνόητους λόγους στην περίπτωση μας. Τέλος μια και έφερε η κουβέντα, υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό, λόγω κάποιων ανεπιβεβαίωτων φημών προφανώς, μια απορία, υπήρχαν-ουν στελεχη που καρπώνονται ΕΚΟΕΜΣ με βάση τα έτη του ΜΤΣ και όχι με βάση τις συνεισφορές σε αυτό; Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας διαφωτίσει; Χρόνια πολλά και με τις υγείες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εσύ χαίρεσαι ε αστροναύτη μου?? ξέρεις πολλά για τους αρουραίους , ??? το μόνο που συμφωνώ με την απαράδεκτη σημείωση σου είναι το ΕΚΟΕΜΣ. όσα χρόνια τόση βοήθεια, αλλά για δες παλικαράκι μου πότε δημιουργήθηκε το ΕΚΟΕΜΣ στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ και πότε στο ΣΤΡΑΤΟ ?? ΓΙΑ ΨΆΞΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?Ο σξ ΤΟ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΟΙ Α΄΄ΛΑΟΙ ΤΟ 2001 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Όσο για τα Κ.Υ και τα οπλικά συστήματα κάτι ξέρουμε αλλά δε μπορούμε νμα αναφερθούμε εδώ για ευνόητους λόγους αν το αντιλαμβάνεσαι παλικαράκι μου βολεμένο.

      Διαγραφή