Επεισόδιο στην Άσκηση «Μέδουσα»: Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής

Επεισόδιο στην Άσκηση «Μέδουσα»: Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του infognomonpolitics.gr από πηγές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, σοβαρό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της Άσκησης «Μέδουσα», μεταξύ μιας φρεγάτας τύπου Perry του Αιγυπτιακού ναυτικού και μιας ίδιου τύπου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε ως εξής: Η τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της άσκησης. Της έγιναν προειδοποιήσεις κατά τα κεκανονισμένα να απομακρυνθεί από τον δεσμευμένο χώρο και η τουρκική φρεγάτα αρνήθηκε να υπακούσει.

Τότε η αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε κατ’ ευθείαν πάνω στην τουρκική, για να την εμβολίσει. Μετά από αυτό ο Τούρκος κυβερνήτης το έβαλε στην κυριολεξία στα πόδια και δεν επιχείρησε άλλη φορά να πλησιάσει στο χώρο της άσκησης.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες για το επεισόδιο, που είναι εξαιρετικά διδακτικές για τον Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που γιορτάζει αύριο, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα.

Τελικό δίδαγμα: Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από την δύναμη και την ισχύ. Όταν είσαι ισχυρός και είσαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου, βάζουν την ουρά στα σκέλια και φεύγουν, όπως έγινε μετά την κίνηση του Αιγύπτιου κυβερνήτη.

Πάντως ο Τούρκος κυβερνήτης ακόμα τρέχει.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Εδώ τον καπετάνιο θα τον έστελναν δυσμενή μετάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο καπετάνιος περιμένει υπομονετικά μέχρι την στιγμή που θα προκαλέσει την μέγιστη δυνατή ζημιά στον αντίπαλό του, χωρίς να τραυματίσει το όπλο του, χωρίς να προκαλέσει και χωρίς να χρειαστεί να απολογηθεί σε κανέναν αφού στο όλο συμβάν υπαίτιος ήταν είναι και θα είναι αυτός που πρώτος κινείται εναντίων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς, Καλά Χριστούγεννα με υγεία πατριώτη

      Διαγραφή
  3. Ο Aιγυπτιος δεν έχει να λογοδοτήσει στο Nατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δικός μας καπετάνιος τον κοπάνησε τον τούρκο ! Μήπως το ξεχάσαμε ; Ο Αιγύπτιος απλά προσπάθησε αλλά δεν του έκατσε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απολύτως σωστή τοποθέτηση. Ο δικός μας ο καπετάνιος εμβόλισε την τουρκική φρεγάτα, ενώ ο Αιγύπτιος καπετάνιος απλώς ακολούθησε το παράδειγμα του. Εύγε λοιπόν στον σύμμαχο Αιγύπτιο καπετάνιο που επιτυχώς έτρεψε σε φυγή τους θρασύδειλους τούρκους._

    ΑπάντησηΔιαγραφή