Παναγιωτόπουλος για Μ.Τ.: Το ΥΠΕΘΑ επεξεργάζεται ν/σ για κατάργηση μειώσεων ν.4093/2012 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος για Μ.Τ.: Το ΥΠΕΘΑ επεξεργάζεται ν/σ για κατάργηση μειώσεων ν.4093/2012 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ), που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Μετοχικά Ταμεία - Διακοπή κρατήσεων του ν.4093/2012 και άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Οι κρατήσεις του ν.4093/2012 (Α΄222), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, υπολογίζονται και προσδιορίζονται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), ακολουθώντας ποσοστιαία κλιμάκωση αναλόγως του συνολικού ποσού που προκύπτει από το άθροισμα της σύνταξης, του μερίσματος και της οικονομικής ενίσχυσης. Τα ποσά παρακρατούνται μηνιαίως από τα Μετοχικά Ταμεία και τους αντιστοίχους ΕΚΟΕΜ, χωρίς να υφίσταται δυνατότητα παρέμβασης στην υπόψη διαδικασία.

Τα εισπραττόμενα ποσά αποτελούν σημαντικό έσοδο για τα Μετοχικά Ταμεία και τους ΕΚΟΕΜ, υπολογιζόμενα στον προσδιορισμό του μερίσματος και της οικονομικής ενίσχυσης, κατά την επόμενη από την είσπραξή τους οικονομική χρήση.

Οι αποφάσεις που αφορούν χορήγηση μερισμάτων λαμβάνονται από τα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων, με βάση την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, την αποφυγή δημιουργίας ελλειμμάτων και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των Ταμείων πάντοτε σε συνάφεια με τα αντίστοιχα έσοδά τους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αρμοδιότητα για την εφαρμοζόμενη συνταξιοδοτική πολιτική ανήκει αποκλειστικά στα συνερωτώμενα Υπουργεία Οικονομικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τα οποία την εξειδικεύουν με ειδικούς συνταξιοδοτικούς νόμους, για την ορθή εφαρμογή των οποίων εκδίδουν σχετικές εγκυκλίους.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΘΑ επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση των μειώσεων που επιβλήθηκαν, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Β.3 της παραγράφου Β του πρώτου άρθρου του ν.4093/2012 (Α΄222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι, το οποίο, θα προωθήσει προς έγκριση στα αρμόδια Υπουργεία.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια και τα ίδια.....
    Θα το δούμε
    Θα το κοιτάξουμε
    Ρε αι ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι να'ναι, τακτικισμοί του τύπου "νά'χαμε να λέγαμε", από άτομα που υποτίθεται κοπτονται γαι τις ΕΔ και το προσωπικό τους. Οι κρατήσεις λέμε, είναι πλέον παράνομες και το μπαλάκι το έχουν πετάξει στο υπεθα από το υποικ και καλώς έκαναν. Εάν είχαμε κανονική δυτική αστική δημοκρατία και ο κάθε υπεύθυνος χρεώνονταν σε βάρος της προσωπικής του περιουσίας τα λάθη του, πολλά θα είχαν αλλάξει. Δυστυχώς οι Οθωμανοί μπορεί να έχουν φύγει, αλλά άφησαν στέρεα παρακαταθήκη, για όταν και εάν επανέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιωτόπουλε θα το κοιτάξεις σαν το περυσινό χριστουγεννιάτικο 100άρικο που δεν εδωσες στο Στρατό Ξηρας.?Ερχεται τσουνάμι απο τους Αποστρατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επεξεργάζομαι; Επεξεργάζεσαι; Επεξεργάζεται; Επεξεργαζόμαστε; Επεξεργαζόμαστε; Επεξεργάζονται; Fool me once, shame on you, fool me twice...shame on me

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι τσίπρα! Αυτό θα τους πονέσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με μια λέξη ντροπή να μας δουλεύουν τόσο άσχημα
    Ντροπή το μισθολόγιο ,χαμηλές οι απολαβές των στελεχών ,μικρότερες από όλους τους κηφήνες του δημοσίου
    Ο ΥΕΘΑ ,στο ευκολότερο υπουργείο με όλους τους yes men
    κάτω από αυτόν, έχει αποτύχει παντού
    Ούτε αύξηση της θητείας είδαμε ,ούτε αύξηση των κονδυλίων είδαμε,οι ευέλπιδες ζουν με μειωμένη διοικητικη μέριμνα και πολλά άλλα που δεν γράφω γιατί σέβομαι την πρώην ειδικότητα μου
    Δεν μπόρεσε να πληρώσει την 24 ωρη υπηρεσία των στελεχών ενώ μπορεί ο αρχηγός της αστυνομίας???
    Στο δια ταύτα ο νόμος 4093 ,είναι τελεσίδικα αντισυνταγματικος ,πως εφαρμόζεται και μειώνει τα μερίσματα???
    Άντε ρε χαθείτε ,που θα φέρει και νόμο για την κατάργηση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού μείωσαν τα μερίσματα κατά 50% και δεν τα επέστρεψαν όπως σε όλα τα ταμεία, επεξεργάζονται τάχα να σταματήσουν την παράνομη κράτηση του Ν. 4093/12 που κρίθηκε αντισυνταγματικός και δεν ισχύει για την κύρια σύνταξη! Ας τα σημειώσουν αυτά οι απόστρατοι και να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα όταν θα έρθει η ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ γελάνε φίλε Γιάννη
      Αφού ξέρεις ότι ορισμένοι είναι κολλημένοι με την δεξιά λες και είμαστε στο 1950

      Διαγραφή