Τι τρέχει με τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ);

Τι τρέχει με τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ);

Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ αποστράτων αξιωματικών και του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών) για τους τίτλους ιδιοκτησίας οικοπέδων, που βρίσκονται στον αέρα.

Ο ΑΟΟΑ το 2007 προέβη στη διανομή 80 οικοπέδων στην περιοχή Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του 32ου Στεγαστικού Προγράμματος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΑΟΟΑ, η μεταβίβαση της κυριότητας προς τους δικαιούχους θα μπορούσε να γίνει πριν από την οριστική κοστολόγηση εφόσον οι δικαιούχοι παρείχαν υπέρ του ΑΟΟΑ πρώτη υποθήκη για ποσό διπλάσιο από το ποσό της προσωρινής κοστολογήσεως και η υποθήκη εγγραφόταν είτε επί του οικοπέδου είτε επί άλλου ακινήτου. Σε ό,τι αφορούσε τις δόσεις οι δικαιούχοι κατέβαλλαν για το κόστος κτήσης - ένταξης περίπου 10.000 ευρώ έκαστος (ο υπολογισμός γινόταν περίπου με 20 ευρώ ανά τετραγωνικό) και έλαβαν προσωρινούς τίτλους. Το υπόλοιπο ποσό που αφορούσε το κόστος κατασκευής των έργων υποδομής θα καταβαλλόταν σε ετήσιες δόσεις ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών (συνολικό κόστος μαζί με το κόστος κτήσης περί τα 40.000 ευρώ). Το σύνολο των έργων θα ολοκληρωνόταν σε μια πενταετία, σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές, εφόσον τα οικόπεδα βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως.

Πεθαίνουν οι ιδιοκτήτες και μετά από 13 χρόνια δεν υπάρχουν οριστικοί τίτλοι

Ωστόσο 13 χρόνια μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και οι δικαιούχοι παραμένουν αφενός με τους προσωρινούς τίτλους και αφετέρου δεν μπορούν ούτε μεμονωμένα να παρέμβουν, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες υποδομής (δίκτυα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, αποχέτευσης κ.λπ.). Παράλληλα πολλοί από τους δικαιούχος έχουν αρχίσει να πεθαίνουν. Το πρόβλημα με τους θανόντες ιδιοκτήτες είναι ότι δημιουργούνται προβλήματα με τους προσωρινούς τίτλους, σχετικά με τη μεταβίβαση των οικοπέδων στους απογόνους. Εκείνο λοιπόν που ζητούν οι εν ζωή ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι από τον ΑΟΟΑ, είναι να τους παραχωρήσει οριστικούς τίτλους κυριότητας, ώστε αφενός να μπορούν τα οικόπεδα να μεταβιβαστούν στους εν ζωή δικαιούχους και αφετέρου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με τον δήμο, για να αποκτήσουν τα ευεργετήματα του οικισμού (φως, νερό, τηλέφωνο κ.λπ.) από τη στιγμή που είναι εντός σχεδίου πόλεως.

Ωστόσο ο ΑΟΟΑ απαντά ότι, για να δοθούν οριστικοί τίτλοι κυριότητας των οικοπέδων, θα πρέπει να γίνει σχετική τροπολογία από το ΥΠΕΘΑ και ότι έχουν στείλει προ τριμήνου το αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά έχει κολλήσει. Η αλήθεια είναι ότι φαντάζει υπερβολικό να ομιλεί ο ΑΟΟΑ για καθυστερήσεις του ΥΠΕΘΑ, όταν για 13 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να υλοποιήσει τις σχετικές δεσμεύσεις για τα έργα υποστηρίξεως του οικισμού και κρατά δέσμιους τους ιδιοκτήτες. Δεν φταίει για όλα το υπουργείο. Διότι καλά τα έγγραφα και οι εγκύκλιοι, αλλά δεν αρκούν για να γίνουν έργα, χρειάζονται και πράξεις...

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 07/11/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Συον ΑΟΟΑ υπάρχουν πάρα πολλά. Στο παρόν μπλογκ, αλλά και σε διάφορα άλλα έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί πολλά απο αυτά που συνέβησαν και έγιναν γνωστά (δάνεια αγύριστα, μεθοδεύσεις, διαγωνισμοί κλπ) , μια ερευνα στο διαδίκτυο θα μας θυμίσει πολλά. Μονή λύση, κλείστε τον διώχτε όλους όσους υπάρχουν εκεί, ακόμη και τα γραφεία με τις καρεκλες και αφού τον κλείσετε μετά με την άνεση σας κάντε και μία εκκαθάριση τυπική. Έτσι και αλλιώς δεν χρησιμεύει σε τίποτε, παρά μόνο σε άσκοπες θέσεις και μεταθέσεις διαφόρων κολλητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ. Πεσανε κατι δανεια 100.000 € προ 10ετιας περιπου σε εκλεκτους, λιβανιζουν οικοπεδα καμμια 20αρια plus χρονια, ακομα διαμερισματα καπου στο Γουδι, στοιχιζουν μηνιαιως κερατιλικια τα εξοδα προσωπικου και εγκαταστασεων, γιατι; Οποιος εχει λεφτα αγοραζει μονος του. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΜΕΣΑ. Το προσωπικο σε αλλες θεσεις, οι ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ στο καφενειο, το κτιριο πωληση κλπ. ΑΝΤΕ με τα παραθυρα λουφας και.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ να προσθέσω ότι, αφού κλείσουν το κτήριο να το μετατρέψουν σε δομή φιλοξενίας για τα "έρημα προσφυγοπούλα" και όλοι οι υπάλληλοι του να διαταχθούν να αναλάβουν την περίθαλψη και την ευχαρίστηση τους σε ολα τα επίπεδα. Αυτόνομος Οργανισμός Οργανωμένων Αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προτεινω να στείλουν στο σπίτι σου τα "έρημα προσφυγόπουλα" να τα φιλοξενείς εσύ που είσαι άνετος και μεγαλόκαρδος.Επίσης προτείνω να πας εσυ εθελοντής για την περίθαλψη τους που είσαι όλο μεγάλα λόγια και ενδιαφέρον . Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα, δηλαδή να μηδενίζεις τους άλλους, να είναι όλοι ανικανοι και άχρηστοι είναι αστείος. Το σύνθημα "ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ " βολεύει πολύ και πολλούς.

      Διαγραφή