Η θέση Παναγιωτόπουλου για Υπαγωγή Αντισυνταγματαρχών Σ.Ξ. σε κατάσταση ΕΟΘ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η θέση Παναγιωτόπουλου για Υπαγωγή Αντισυνταγματαρχών Σ.Ξ. σε κατάσταση ΕΟΘ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Υπαγωγή Αξ/κων σε κατάσταση Εκτός Οργανικών Θέσεων (ΕΟΘ)», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, για το έτος 2018, τριάντα πέντε (35) Αξιωματικοί απόφοιτοι ΑΣΣΥ βαθμού Αντισυνταγματάρχη, που κρίθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» κατά τις τακτικές κρίσεις 2018 - 2019, υπέβαλαν αίτηση όπως τεθούν εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ), εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές οι δεκαεννιά (19).

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο [ν.4494/2017 (Α΄165)], σκοπός της εν λόγω διάταξης είναι να δοθεί η δυνατότητα οικειοθελούς βραχείας παραμονής στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε Αξιωματικούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και επιθυμούν να παρατείνουν τον εργασιακό τους βίο και την παραμονή τους στις τάξεις του στρατεύματος, συνεχίζοντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση της αποστολής των ΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση οι Αξιωματικοί που τίθενται ΕΟΘ, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του αρμοδίου Ανωτάτου Συμβουλίου κάθε Κλάδου (ΑΣΣ,ΑΝΣ,ΑΑΣ), τοποθετούνται σε θέσεις προβλεπόμενες από τους εκάστοτε Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού, αναλόγως του βαθμού τους, καλύπτοντας τις υπηρεσιακές ανάγκες των συγκεκριμένων θέσεων.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε με σχετικό πρακτικό του επί των αιτήσεων των εν λόγω Αξιωματικών, αφού έλαβε υπόψη το σύνολο των στοιχείων των ατομικών φακέλων τους, τα επιπλέον στοιχεία που υπέβαλαν οι Αξιωματικοί με τις αναφορές τους, καθώς και τις υπηρεσιακές ανάγκες που υφίστανται.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4494/2017 δεν προβλέπεται επανεξέταση του αιτήματος των Αξιωματικών, καθόσον τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το ισχύον νομικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί και η υπ’ αριθ. 953/2020 απορριπτική Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί σχετικής αίτησης ακύρωσης που είχαν καταθέσει ενώπιόν του.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και δεν κλείνει. Από τη στιγμή που δίνεις εργασία στους μισούς δεν εξηγείται γιατί όχι στους υπόλοιπους. Πού είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και το Σύνταγμα. Φυσικά όλα γίνονται με τον νόμο και την επισφράγιση της "δικαιοσύνης". Όταν τα όρια ηλικίας έχουν πάει στα 67 ο Παναγιωτόπουλος διώχνει κόσμο στα 54. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Η νουδουλα κάνει αντιγραφή τις ρουσφετολογικές πρακτικές του καμένου και του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις οι στρατιωτικοί δικαιούνται εργασία μέχρι τα 58
    Όλα τα άλλα είναι για χαζούς. Ο Παναγιωτόπουλος είναι ένας επαρχιώτης βουλευτής που έγινε υπουργός και καβάλησε το καλάμι. Ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη δεν πρέπει να σταματήσει. Κάθε αρνητική απόφαση είναι έναυσμα για δυναμικότερη διεκδίκηση. Τα 32 δις θα πάνε για το κλίμα και ο κόσμος χωρίς εργασία. Η απλή αναλογική είναι ευκαιρία για χτύπημα των σφετεριστών του Συντάγματος και της ισότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητσοτάκης μοιράζει λεφτά για ψηφιακή μετεξέλιξη και το περιβάλλον και ο Παναγιωτόπουλος πετά τους Αξιωματικούς στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν πετά κανέναν.Δε μπορεί να το κάνει.Απεναντι στους νόμους είν' όλοι ίσοι,κι οι αξιωματικοί κι οι υπουργοί.Και δεύτερο,ας συνηθίσουν οι μελλοσυνταξιούχοι στην ιδέα ότι θα ζήσουν με τη σύνταξη,κι ότι δε θα είναι ανοιχτές οι πόρτες,όπως ήταν όταν ήταν εν ενεργεία.

      Διαγραφή
  3. Ο Μητσοτάκης με τον Παναγιωτόπουλο συνεχίζουν την ανάλγητη και αντικοινωνική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αξιωματικούς. Λεφτά υπάρχουν για την ψηφιακή μετάβαση, αλλά όχι για να συνεχίσουν τη δουλειά τους τίμιοι οικογενειάρχες. Ο Πισσαριδης προτείνει μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις εκτός των στρατιωτικών. Η νέα δημοκρατία θέλει να βλέπει τους Αξιωματικούς φτωχούς, ταπεινωμένους που θα επαιτούν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για λίγες ημέρες εκτός έδρας. Τα νεοφιλελεύθερα παιδιά της Θάτσερ πετούν τα δις της ΕΕ για μπαρούφες και δεν έχουν 50 εκ. για να αυξήσουν τα όρια ηλικίας των στρατιωτικών. Σε καμμία χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ οι στρατιωτικοί δεν φεύγουν κάτω των 62. Τα golden boys του Μητσοτάκη θα ξεκοκαλιάσουν τα λεφτά της ΕΕ και στέλνουν στα καφενεία τους αξιωματικούς. Κάνουν κουρέλια το Σύνταγμα και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δουλειά είναι δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένη. Φτιάχνουν γιαλαντζί Θατσερικούς νόμους και μετά μιλούν για δικαιοσύνη. Καλές δουλειές κ.κ. Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλε με τους πλασιέ των όπλων και την πράσινη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι νέοι συνάδελφοι κάθονται μέχρι 40 χρόνια βάσει νόμου. Δεν είναι παράλογο να μην μπορούν και οι παλαιότεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος μπαμπά; Στο δρόμο παιδί μου γιατί με πέταξε ο Παναγιωτόπουλος έξω από τη δουλειά. Μας είπαν ότι για το καλό της πατρίδας προέχει η πράσινη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Μην με ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω τι είναι αυτά. Μην στεναχωριέσαι όμως έχω στην άκρη κάτι οικονομίες και θα σου πάρω τα δώρα που υποσχέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή