Στρατός ξηράς: Επανεξέταση διαταγής αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Στρατός ξηράς: Επανεξέταση διαταγής αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΜΕΝΣ επανέρχεται με επιστολή της προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ στο θέμα της εμφανούς αδικίας, που υφίσταται μεγάλο μέρος του προσωπικού ΣΞ αναφορικά με την αποζημίωση υπηρεσιών αυξημένης επιφυλακής

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι:

α. Έχει προβλεφθεί πολύ μικρότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), το οποίο λαμβάνει κάτω από το μισό από την αποζημίωση των άλλων Κλάδων ακόμα και από το πολιτικό προσωπικό αυτών. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί κυμαίνονται σε:

- Πέντε (5) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Στρατό Ξηράς.

- Δεκατέσσερις (14) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Πολεμικό Ναυτικό.

- Δώδεκα (12) Ημέρες Εκτός Έδρας για την Πολεμική Αεροπορία.

β. Δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία και δεν έχει καθοριστεί ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για όσους υπηρετούν στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε από το βήμα της Βουλής για τους Στρατιωτικούς: «Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος».

Κατόπιν των παραπάνω η ΠΟΜΕΝΣ καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία:

α. Να επανεξετάσει τη διαταγή αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό ΣΞ έτσι ώστε να λάβει την ανάλογη αποζημίωση η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

β. Να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για αυτούς μας που υπηρετούν στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ κατανέμοντας ίδιου μεγέθους οικονομικές αποζημιώσεις.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια