ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ: Αναβαθμίζεται ως μόνιμο αγκυροβόλιο σκαφών του ΠΝ

ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΟΥΔΑΣ: Αναβαθμίζεται ως μόνιμο αγκυροβόλιο σκαφών του ΠΝ

Σχέδιο που αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του Ναυστάθμου της Σούδας παρουσιάστηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρo.

Η αναθεωρημένη μελέτη για την αναβάθμιση της Σούδας προβλέπει υποδομές που μπορεί και να φτάσουν σε βάθος 15ετίας, κατά προσέγγιση, περίπου τα 300-500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότερες προβλήτες είναι η αρχή ουσιαστικά, ώστε ο ναύσταθμος να μπορεί να δεχτεί περισσότερες μονάδες επιφανείας για ελλιμενισμό. Ένα ακόμη βασικό για τη μέριμνα του προσωπικού είναι τα οικήματα στο ναύσταθμο για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των στελεχών που θα βρεθούν από τη Σαλαμίνα, μόνιμα στην Κρήτη. Επέκταση -προβλέπει η μελέτη σύμφωνα με πληροφορίες- και για το ναυτικό νοσοκομείο, πιθανότατα και με νέα πτέρυγα αλλά και με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό.

Ο μόνιμος ελλιμενισμός πλοίων και υποβρυχίων σημαίνει και νέες δεξαμενές, πλωτές και μόνιμες στις οποίες θα τοποθετούνται τα πλοία για τις απαραίτητες επισκευές κατά περιόδους ακινησίας για συντήρηση ή τυχόν βλάβη.

Ταυτόχρονα υποχρεωτικές είναι και οι υποδομές ψύξης και ισχύος ώστε όταν τα πλοία μένουν εκεί να μην απαιτείται οι μηχανές τους να είναι σε λειτουργία και να γράφουν επιπλέον ώρες απ’ εκείνες που διανύουν σε εν πλω υπηρεσία. Παράλληλα το έργο της αναβάθμισης του Ναυστάθμου Κρήτης θα απαιτήσει και νέο δίκτυο καυσίμων, συνεργεία, νέες υποδομές για τα πυρομαχικά και τους πυραύλους των μονάδων επιφανείας.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.Κ.-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 02/11/20 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ
    ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΩΡΕ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΟΤΣΑΡΟΥΧΑ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή