«Κλειδώνει» η αγορά νέων αμερικανικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό

«Κλειδώνει» η αγορά νέων αμερικανικών φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό

«Πακέτο» φρεγάτες και ναυπηγεία στους Αμερικανούς

Μετά τους Γάλλους που κέρδισαν τη μάχη των αιθέρων με τα αεροσκάφη «Ραφάλ», τα οποία θα πουλήσουν στη χώρα μας, οι Αμερικανοί τελικά κερδίζουν τη μάχη των φρεγατών.

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο αμυντικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης:

στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, «κλειδώνει» όπως φαίνεται η αγορά για το Πολεμικό μας Ναυτικό, τεσσάρων αμερικανικών φρεγατών Μάχης Πολλαπλών Αποστολών, της εταιρείας Locheed Martin.

Μάλιστα, τρεις από αυτές θα κατασκευαστούν και από ελληνικά χέρια στη χώρα μας, ως συμπαραγωγή με τους Αμερικανούς. Η αγορά των αμερικανικών πλοίων πάνε «πακέτο» με την εξαγορά των ελληνικών Ναυπηγείων από την εταιρεία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων ONYX, η οποία διαχειρίζεται ήδη τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας και σύντομα και του Σκαραμαγκά. Οι Αμερικανοί μάλιστα θα αναλάβουν, όπως φαίνεται, και την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει το Π.Ν.

Οι νέες αμερικανικές φρεγάτες, με εκτόπισμα 4.300 τόνους,  θα αναπτύσσουν ταχύτητα πάνω από 30 κόμβους και στον εξοπλισμό τους θα περιλαμβάνονται οκτώ πύραυλοι επιφανείας – επιφανείας Harpoon.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια