Έγγραφο προς Πρωθυπουργό για την Έκτακτη Αποζημίωση-Νυχτερινά στελεχών ΕΔ-Τι ζητούν οι Στρατιωτικοί

Έγγραφο προς Πρωθυπουργό για την Έκτακτη Αποζημίωση-Νυχτερινά στελεχών ΕΔ-Τι ζητούν οι Στρατιωτικοί

Π.Ο.Ε.Σ. προς Πρωθυπουργό - Μην επιτρέψετε τη διάσπαση του στρατεύματος ενόψει οφειλόμενης οικονομικής ενίσχυσης

Η ΠΟΕΣ απέστειλε προς Πρωθυπουργό-ΥΕΘΑ το παρακάτω έγγραφο με θέμα την Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση του Προσωπικού ΕΔ.

Ειδικότερα:

Με σχετική ανακοίνωση την 30η Σεπτεμβρίου 2020, έγινε γνωστό ότι κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των ΕΔ, τα παραπάνω δε ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.

Με αφορμή την ανωτέρω πρωτοβουλία, τις τελευταίες ημέρες, εκδίδονται από τα Γενικά Επιτελεία οι σχετικές οδηγίες/κατευθύνσεις προκειμένου οι Μονάδες να υποβάλλουν τα στοιχεία των στελεχών τους που θα λάβουν την έκτακτη ως άνω οικονομική ενίσχυση.

Δια του παρόντος εγγράφου, σας μεταφέρουμε την έντονη πικρία και απογοήτευση στελεχών των ΕΔ και ιδίως του ΣΞ.

Πρώτα ανακοινώθηκε το χρηματικό ποσό που διατίθεται ως οικονομική ενίσχυση και μετά να γίνονται οι οφειλόμενες εξ αυτού ενέργειες προκειμένου να «κουμπώσει» ο αριθμός των στελεχών στο ποσό αυτό. Καθόσον η διαταγή του ΓΕΣ διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στα διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το ποσό που διατίθεται από τα 15.000.000,00 ευρώ για τα στελέχη του Σ.Ξ. φτάνει μόλις τα 4.950.000,00 ευρώ, δηλαδή το 1/3 περίπου του συνολικού ποσού, για έναν πληθυσμό με τριπλάσιο σχεδόν αριθμό από το σύνολο των δύο (2) άλλων όπλων.

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Επειδή με την κατανομή των ποσών και τη χορήγησή τους στα στελέχη σίγουρα θα προκύψουν προβλήματα και προσωπικές παρεμβάσεις, προκειμένου να «σβήνονται και να γράφονται» ονόματα, καθόσον το ποσό δεν μπορεί να «κουμπώσει» στον πληθυσμό, αλλά και του γεγονότος, εκ προηγούμενης εμπειρίας, ότι θα βρεθούν πρόσωπα να λαμβάνουν ενίσχυση χωρίς να τη δικαιούνται, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να υπάρξει ίση και δίκαιη κατανομή σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ενεπλάκη σε ενέργειες εκ του σκοπού των οποίων διατίθεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Σταματήστε σήμερα κιόλας τις όποιες αμφισβητήσεις και αντιδικίες πρόκειται να δημιουργηθούν μεταξύ των στελεχών (στρατιωτικού – πολιτικού προσωπικού).

Αξιότιμε κε Πρόεδρε της Κυβέρνησης.

Σας παρακαλούμε για άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποφευχθεί σήμερα κιόλας μια διαφαινόμενη διάσπαση του προσωπικού των ΕΔ, ενόψει μιας οικονομικής ενίσχυσης που δεν μπορεί να είναι άλλο από υποχρέωση της Πολιτείας. Δώστε σήμερα κιόλας την εντολή να καταβληθούν, εφόσον ευρίσκονται εκατομμύρια ευρώ για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές οπλικών συστημάτων, πιστεύουμε ότι μπορούν να ευρεθούν και για, τα οφειλόμενα, εκ νομοθεσίας, για την αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης των Ελλήνων στρατιωτικών, που από την 1η.1.2017 δεν καταβάλλεται.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. O Captain! my Captain! rise up and hear the bells;
    Rise up—for you the flag is flung—for you the bugle trills,
    For you bouquets and ribbon’d wreaths—for you the shores acrowding,
    For you they call, the swaying mass, their eager faces turning; W.W.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ποσοτικό το θέμα κύριοι συνδικαλιστές......δε συγκρίνεται η δίμηνη απουσία των πληρωμάτων του στόλου από τα σπίτια τους και η διαβίωση σε πραγματικές συνθήκες επιχειρήσεων....Δεν είναι το ίδιο με οποιονδήποτε που υπηρετει στην ενδοχώρα και σε δη σε περιοχές πολύ μακράν θεατρου, κοντά στην οικογένειά του. Περισσότεροι εξ αυτών, πιθανόν να μην κατάλαβαν καν τι γινοτα....Δεν μπορεί να συγκριθεί καμία ετοιμότητα από αυτή ενός πολεμικού πλοίου στην πρώτη γραμμη......Επιτελους δικαιοσύνη και αναλογικότητα.....Οχι οριζόντια αντιμετώπιση και ίση μεταχείριση άνισων πραγμάτων...Οποιος κατάλαβε, καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς αγαπητέ, δεν μιλάνε για τα πληρώματα των πλοίων, ή τους πάντα ετοιμοπόλεμους χειριστές, ή τους ακλόνητους φρουρούς των συνόρων (όχι τα σύνορα Ψυχικού-Μεσογείων), αλλά βασικά για την διαφορά του μεγέθους που σπαταλήθηκε κυρίως σε κάθε λογής πολιτικούς υπαλλήλους και προσωπικό των επιτελείων και μονάδων κάτω από τη Λάρισα, λές και έχουμε προεκλογικό αγώνα, αλλά και να είχαμε, θεωρούν τα στελέχη δεδομένα στην ψήφο, κάποιοι που κάνουν πολιτική επιδομάτων με τζάμπα χρήμα; Και βεβαίως, ινα κράζω σοι "....Επιτελους δικαιοσύνη και αναλογικότητα.....Οχι οριζόντια αντιμετώπιση και ίση μεταχείριση άνισων πραγμάτων...Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε".

      Διαγραφή
  3. Καμία ετοιμότητα δεν συγκρίνεται με την πολεμική έγερση ενός πολεμικού πλοίου επί δίμηνο στα προσω.....ΚΑΜΜΙΑ.....!!!! Μάλλον δεν είστε Στρατιωτικός...Αρκετά με τις ισοπεδωτικες θεωρίες περί ισότητας....Δεν είναι το ίδιο ο συνάδελφος στη Φρεγάτα και ο κάθε κηφήνας σε κάποιο πολεμικό Μουσείο..., σε κάποια ΛΑΦ, η σε κάποια Μονάδα Επιστρατεύσεις με αρβύλες και προσόψεις, κάπου μακράν, 500 και πλέον χιλιόμετρα από την περιοχή επιχειρήσεων...Νισαφι το δημοσιοϋπαλληλικό..Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου για ισοπεδωτικές θεωρίες περι ισότητας, παρόλα αυτά εγώ αν και είμαι λόγω μεταθέσεων 15 χρόνια σε σύνολο 30 μακριά από το σπίτι μου κάθε Τρίτη νυχτερινή ενδιάμεσα υπηρεσία και μετά άσκηση στα βουνά και επιχειρησιακή ετοιμότητα όλα αυτά τα χρόνια σε όποια μονάδα και να ήμουν, πέρνω τα ίδια με εσένα που είδες για 2 μήνες λίγο δράση.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πάντως σίγουρα δεν είσαι στρατιωτικός αλλά "κακομοίρης" ΠΥ του ΠΝ που μπαρουφολογείς στοιβάζοντας κουτιά στα ράφια, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

      Διαγραφή