Το προσωπικό ΣΞ θα λάβει κάτω από την μισή αποζημίωση των άλλων Κλάδων-Ακύρωση εγγράφου ΓΕΣ ζητά η ΠΟΜΕΝΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΠΟΜΕΝΣ: Άμεση απόσυρση της διαταγής του ΓΕΣ για την αποζημίωση του προσωπικού

Έγγραφο ΠΟΜΕΝΣ προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ-ΓΓ/ΥΠΕΘΑ-ΕΓΑ/ΓΕ σύμφωνα με το οποίο αιτείται άμεση απόσυρση της διαταγής του ΓΕΣ για την αποζημίωση του προσωπικού.

Ειδικότερα:

Επικρατεί απογοήτευση των συναδέλφων του Στρατού Ξηράς μετά τα έγγραφα των Κλάδων (Στρατού – Ναυτικού - Αεροπορίας) των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την αποζημίωση για τις υπηρεσίες αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το είχε ζητήσει με το από 02/08/2020 έγγραφό της.

Με έκπληξή βλέπει ότι υπάρχει πολύ λιγότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς το οποίο λαμβάνει κάτω από το μισό από την αποζημίωση των άλλων Κλάδων ακόμα και από το πολιτικό προσωπικό αυτών.

Υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Υπουργός κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην βουλή για τους Στρατιωτικούς «Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος».

Τέλος, ζητά άμεσα να:

α. Ακυρωθεί η διαταγή αποζημίωσης επιφυλακής διαρκείας του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του Σ.Ξ. και

β. Να υπολογιστούν όλες οι ημέρες-ώρες που ήταν σε διαρκή 24ωρη επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες – συνεχής υπερωριακή απασχόληση το Στρατιωτικό προσωπικό ώστε να λάβει την ανάλογη αποζημίωση η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

Καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να επέμβει άμεσα στην επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια