Έγγραφο προς ΥΕΘΑ για Έκτακτη Αποζημίωση-Καταβολής Νυχτερινής Απασχόλησης στα Στελέχη ΕΔ

Έγγραφο προς ΥΕΘΑ για Έκτακτη Αποζημίωση-Καταβολής Νυχτερινής Απασχόλησης στα Στελέχη ΕΔ


Έγγραφο ΠΟΜΕΝΣ προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ σύμφωνα με το οποίο:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται σχετική διαταγή, το ΓΕΣ προτίθεται να καταβάλει αποζημίωση, στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς που ενεπλάκη στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τελευταίων εβδομάδων και έμεινε εντός στρατοπέδων, πέραν του ωραρίου εργασίας (χωρίς να διανυκτερεύσει) και επιπλέον αποζημίωση, για το προσωπικό που διανυκτέρευσε εντός των στρατοπέδων, ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, χαιρετίζει αρχικά την απόφαση του ΓΕΣ η οποία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αναμένοντας παράλληλα παρόμοιες πρωτοβουλίες από τα Γενικά Επιτελεία Ναυτικού και Αεροπορίας (ΓΕΝ-ΓΕΑ), αποδεικνύοντας στην πράξη την βούληση της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων Στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

α. Η καταβολή αποζημίωσης (οικονομική και ηθική), στο προσωπικό που ενεπλάκη στην αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τελευταίων εβδομάδων και απασχολήθηκε πολύ πέραν του ωραρίου αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

β. Η καταβολή της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 127 Δ (α) του σχετικού (Ν. 4472/2017), που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και ισχύει από την 01 Ιανουαρίου 2017, για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία με την άμεση έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια