Έρχονται και προσλήψεις ΕΠΟΠ –Πότε θα ανακοινωθούν

Έρχονται και προσλήψεις ΕΠΟΠ –Πότε θα ανακοινωθούν


Ο Σεπτέμβριος θεωρείται κρίσιμος μήνας όσον αφορά τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος τους.

Το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος που θα αφορά και τους τρεις κλάδους, Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό. Οι συζητήσεις γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και το κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η συμφωνία με την Γαλλία.

Στόχος είναι η τελική συμφωνία να προβλέπει προμήθεια υλικού που θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο μέσα σε σύντομο χρονικό ώστε η ενίσχυση να είναι άμεση.  Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι η αγορά φρεγατών Belhara και οι συζητήσεις έχουν στραφεί προς τα αεροσκάφη Rafale. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με άλλες χώρες για την αγορά αμυντικού υλικού και αναβάθμιση υφιστάμενων όπλων.

Δεύτερη κίνηση είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, είναι πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν από τον Πρωθυπουργό το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ). Θα αφορά την πρόσληψη ΕΠΟΠ 5ετούς θητείας, αυξάνοντας άμεσα τον αριθμό των ανδρών που υπηρετούν.

Τρίτη κίνηση είναι η αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η στόχευση είναι τριπλή: η ενίσχυση σε οπλικά συστήματα και εφόδια, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με την ένταξη σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο και η τόνωση της απασχόλησης.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια