Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι ΚΥΑ για τα αναδρομικά συνταξιούχων δημοσίου-αποστράτων. Δείτε το

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι ΚΥΑ για τα αναδρομικά συνταξιούχων δημοσίου-αποστράτων. Δείτε το

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Τεύχος B’ 4536/14.10.2020), οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών συντάξεων και παροχών που αντιστοιχούν στις πραγματοποιηθείσες μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11.06.2015 έως και 12.05.2016 για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Και οι δύο Αποφάσεις ορίζουν ότι η καταβολή των επιστρεπτέων από τον e-ΕΦΚΑ ποσών γίνεται με εφάπαξ καταβολή μέχρι την 31.12.2020 και αναμένεται η απόφαση του e-ΕΦΚΑ για τον ακριβή χρόνο καταβολής, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, θα επιστραφούν με τις συντάξεις του Νοεμβρίου 2020.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά των αναδρομικών είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα Πιστωτικά Ιδρύματα.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ουφ...ευτυχώς, πάλι καλά που δεν έβαλαν στο ΦΕΚ ως 32 του Δεκέμβρη, να ψάχνουμε τα ημερολόγια κατά που πέφτει η μέρα αυτή, όπως κάναμε με την 31 του Ιούνη της ΚΥΑ!! άσε που ο e-ΕΦΚΑ (το e τον μάρανε) δεν αποφάσισε ακόμη για την ημερομηνία πληρωμής (ΑΚΟΜΗ;;) και έτσι θα είχε ελαφρυντικό να μην πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» χθες οι ημερομηνίες πληρωμής των παλιών αναδρομικών, τα οποία θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου, από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου.


    Επειδή μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου (Τετάρτη), τα αναδρομικά και οι συντάξεις της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020 θα πιστωθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το απόγευμα.
    ΦΕΚ ΚΥΑ 4536 Β/14-10-2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ν 4051 κριθηκε αμετακλητα συνταγματικος,απο το ελεγκτικο συνεδριο κατα πλειοψηφια,ισχυει για ολο τον δημοσιο τομεα,αρα δεν παιρνουμε τιποτα απο εκει,το στε τον εκρινε αντισυνταγματικο,αλλα αυτο αφορα τον ιδιωτικο τομεα και μονο,σε καλη μερια λοιπον συναδερφοι,γιωργος χανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή