Αναδρομικά συνταξιούχων: Ακατάσχετα και χωρίς συμψηφισμούς – Πότε θα καταβληθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ακατάσχετα και χωρίς συμψηφισμούς – Πότε θα καταβληθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακατάσχετα και χωρίς την δυνατότητα συμψηφισμών για φόρους και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους, τράπεζες και ασφαλιστικές εισφορές θα είναι τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το παραπάνω ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Άμεσα θα κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών για τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε το θέμα με απόλυτο τρόπο λέγοντας ότι άμεσα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία όπου για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα προβλέπει ότι θα «είναι ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με χρέη στο δημόσιο όπως επίσης και για οφειλές σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες».

«Η απάντησή μας, είναι ξεκάθαρη: Η καταβολή των αναδρομικών και η νομοθετική μας ρύθμιση δείχνει την ευαισθησία μας σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία αλλά και την κοινωνία», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πότε θα καταβληθούν

Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά σχεδιάζεται να καταβληθούν στο διάστημα από τις 14 έως και τις 26 Οκτωβρίου – εφάπαξ – στους παλαιούς συνταξιούχους. Η οριστική ημερομηνία πληρωμής των αναδρομικών θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα θα πληρωθούν συνολικά αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημόσιου τομέα+απόστρατους.


ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Μας την εφεραν παλι!!! Η περικοπη της ΕΑΣ που κρίθηκε αντισυνταγματικη απο το 2017 ποτε θα επιστραφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η εας,θα επιστραφει μονο με δικαστικες αποφασεις,τα χρηματα θα ειναι λιγα περιξ των 1000 ευρω αν συνυπολογισθει η μελλοντικη φορολογια του χρονου,για τα ετη 2015 και 2016,γιωργος χανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακατάσχετα μεν, αλλά ...
    θα μειωθούν κατά 6% (υγειον. περίθαλψη) και επιπλέον 22 έως 29% (φόρος εισοδήματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον 11:49 π.μ. Σωστά...και όπως έγραψε σε άλλο post ο "UNKNOWN", θα τους έχουμε και υποχρέωση, με μια χιλιαρούμπα και καθάρισαν, ούτε διεκδικήσεις (να μην μας κουράζουν κιόλας), ούτε δώρα, ούτε επιστροφές από άλλες κρατήσεις. Ψιιιιιττττ και καθάρισες όπως παλιά γνωστή διαφήμιση. Αυτά είναι, τόσο εύκολα, τόσο απλά.

      Διαγραφή
    2. Μωρέ τι κλάψα είναι αυτή;;; Μην τα παίρνεις αν δεν τα θες...

      Διαγραφή
    3. 12:08 ωραίος είσαι ρε δορυφόρε

      Διαγραφή
  4. Δικαστή αποφαση δεν ειναι αυτη που βγηκε το 2017 για την ΕΑΣ; τι ειναι; τι εννοείτε οταν λετε θα τα παρουμε με δικαστική αποφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Γιώργο απο χανια, η ΕΑΣ κριθηκε αντισυνταγματικη απο 2012 με αποφαση το 2017 τον φεβρουαριο και ακομη την εφαρμοζουν. Κανονικα πρέπει να την επιστρέψουν απο τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοω ατομικη δικαστικη αποφαση,που να σε αφορα προσωπικα,μονο ετσι τα παιρνεις σιγουρα,διαφορετικα οποτε το κανει η εκαστοτε κυβερνηση.

      Διαγραφή
  6. ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δείτε ΕΔΩ https://www.staratalogia.gr/2020/09/4093-20.html. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου-απόστρατοι θα έχουν και ένα νέο γύρο αναδρομικών που κατά τα φαινόμενα και τις τελευταίες πληροφορίες μας, θα αφορά στην επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που επιβλήθηκε με ποσοστά 3% ως 14% σε κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.400 ευρώ.
    Στην ΕΑΣ συνέβη το αντίθετο με αυτό που γίνεται τώρα, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο την έβγαλε αντισυνταγματική για τους συνταξιούχους του Δημοσίου-απόστρατους, ενώ το ΣτΕ την έκρινε συνταγματική για τους υπόλοιπους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, με το πρώτο Μνημόνιο.
    Η ΕΑΣ ξαναδικάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον Μάιο του 2020 και επίκειται η δημοσίευση της απόφασης που σύμφωνα με πληροφορίες είναι θετική για τους συνταξιούχους που προσέφυγαν και επιδικάζει αναδρομικά 23 μηνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή οσοι δεν προσεφυγαν στα δικαστήρια δεν δικαιούται τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κρατηση 6% υπερ υγειονομικης περιθαλψης εγινε στο συνολο του εισοδηματος
    τα ετη 1915 και 1916 γιατι πρεπει να ξανα γινει .Η μηπως κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δαίμων του πληκτρολογίου σου μας πήγε στην Καλλίπολη 😆. Τα αναδρομικά είναι κρατήσεις που είχαν γίνει τα έτη εκείνα, τις είχαν αφαιρέσει από το εισόδημα σου, οπότε τώρα με τις συμπληρωματικές δηλώσεις που θα κάνεις τις προσθέτεις, γιαυτό σου παίρνουν το 6%.

      Διαγραφή