«Θέλω να πολεμήσω για τα εδάφη μου»: Συγκλονίζουν οι Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θέλω να πολεμήσω για τα εδάφη μου»: Συγκλονίζουν οι Αρμένιοι που ζουν στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την αγωνία για τους δικούς τους ανθρώπους ζουν οι Αρμένιοι που μένουν στην Ελλάδα. Η κάμερα του Live News βρέθηκε κοντά τους την ώρα που προσπαθούσαν να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τους συγγενείς τους στο φλεγόμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Απέναντι στα παιχνίδια πολέμου του σουλτάνου ειδικά οι νεότεροι ετοιμάζονται με πρώτες νεαρές κοπέλες να πάνε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου καθώς αυτό λένε πως είναι το χρέος τους.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ σφυροκοπείται ανελέητα. Καθώς ο φόρος αίματος ανεβαίνει ώρα με την ώρα όσοι έχουν συγγενείς στην Αρμενία αγωνιούν για την τύχη τους.

Όση ώρα τα νέα παιδιά μιλούν στην κάμερα του Live News οι μεγαλύτεροι είναι κολλημένοι στα τηλέφωνα. Ψάχνουν μέσω ίντερνετ κάποια γραμμή επικοινωνίας. Είναι δύσκολο.

Στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου που έχουν στην Αθήνα Αρμενικής καταγωγής Έλληνες μαζεύονται από νωρίς το πρωί με αγωνία για τους δικούς τους για να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Οι νεότεροι δεν μπορούν να περιμένουν άπραγοι, λένε στους μεγαλύτερους πως απόφαση τους είναι να πάνε να πολεμήσουν. Ανάμεσα τους και γυναίκες.

Ο Αγκόπ Σταματιάδης θα μιλήσει για το χρέος που έχουν όλοι να πάνε να πολεμήσουν για τους συμπατριώτες τους που χτυπιούνται ανελέητα. «Στον στρατό της Αρμενίας στην πρώτη γραμμή πάνε νέα παιδιά αποφασισμένα να πεθάνουν για τον τόπο τους. Είναι άλλος ένας φόρος αίματος που οι Αρμένιοι καλούνται να πληρώσουν μόνο και μόνο γιατί στα παιχνίδια του Ερντογάν ο τόπος τους πήρε σειρά για τη νέα ανάφλεξη».

«Νιώθω έτοιμη να πάω να πολεμήσω μαζί με τα παιδιά που πολεμούν εκεί οι περισσότεροι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 18-20 ετών, θα νιώσω περήφανη αν σταθώ δίπλα τους. Πιο περήφανη νιώθω που είμαι Αρμένισσα και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να πάω εκεί» αναφέρει η 18χρονη Βαρτούη μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Νιώθω περήφανη που είμαι από την Αρμενία, θέλω να πάω να σταθώ δίπλα στους συγγενείς μου, στον αδερφό μου που είναι φωτογράφος στην 1η ζώνη. Πεθαίνουν νέα παιδιά, εμείς θέλουμε ειρήνη, όλοι ξεκινάνε τον πόλεμο εναντίον μας. Ειδικά το Αζερμπαϊτζάν με τις πλάτες της Τουρκίας. Εγώ θέλω να πάω να πολεμήσω για τα εδάφη μου και να μην πεθάνει άλλος κόσμος, είναι κρίμα να πεθαίνουν νέα παιδιά» προσθέτει η Αρεβίκ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:


ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια