Μανωλάκος στη ΒτΕ: Άνιση η μεταχείριση στους συνταξιούχους ΕΔ-ΣΑ για καταβολή των αναδρομικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Μανωλάκος στη ΒτΕ: Άνιση η μεταχείριση στους συνταξιούχους ΕΔ-ΣΑ για καταβολή των αναδρομικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Κατάθεση Ερώτησης για άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα στις 20/10/2020 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα την άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα, σε σχέση με την καταβολή των αναδρομικών

Ακολουθεί η σχετική Ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Την Τρίτη 6 Οκτ. 2020 ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα. Με την τροπολογία επιστρέφονται ποσά, λόγω αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων εφαρμογής των νόμων:

α. Στους συνταξιούχους του δημοσίου Τομέα, για μειώσεις των συντάξεων, που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4093/12 και μάλιστα σε εφαρμογή ορισμένων διατάξεων αυτού και όχι όλων των διατάξεων, αφήνοντας σημαντικά ποσά εκτός

β. Στους συνταξιούχους του Ιδιωτικού Τομέα, για μειώσεις των συντάξεων, που είχαν επιβληθεί με τους ν. 4093/12 και 4051/12

Η διάκριση αυτή σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι υπέστησαν τις περικοπές με τους ίδιους νόμους, όπως και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, δημιουργεί αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης από την Πολιτεία. Στους συνταξιούχους του Δημοσίου περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν πληγεί το περισσότερο από τις περικοπές, αφού έχουν απωλέσει άνω του 65% των συντάξιμων αποδοχών τους.

Ο ν.4051/12 είναι, το ίδιο άδικος, τόσο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όσο και για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και η αποκατάσταση της αδικίας από την Πολιτεία πρέπει να γίνει τηρουμένων των Αρχών της Ισότητας και της Αναλογικότητας.

Η δυσχερής οικονομική συγκυρία, είναι κατανοητή, θα μπορούσε, όμως, να αναγνωρισθεί το δικαίωμα της επιστροφής, με τον προγραμματισμό της καταβολής τμηματικά στα επόμενα έτη, προκειμένου να μην δίνεται η εικόνα ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους πολίτες της, σαν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, και ιδίως των συνταξιούχων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αν ναι με ποιον τρόπο.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Για να δουμε Νικολα την απαντηση. Ξεχασες βεβαια την ΕΑΣ που κριθηκε αντισυνταγματικη αλλα ακομα μας αρμεγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσεις δεν τον ψηφισατε κε Μανωλακο τον νομο;;;;πως ερχεστε εκ των υστερων να κανετε τον τιμητη...και γιατι δεν εισηγεισθε να αποδοθει η παρακρατηση της ΕΑΣ η οποια εχει κριθει αντισυνταγματικη απο το 2017...πεφτει δουλεμα καργα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ενωσεις τι κανουν για το θεμα της ΕΑΣ; οσο για το βουλευτη; να διξει ταχα πως νοιάζεται, σαν δεν ντρεπομαστε! Ας το θυμηθούμε οταν ερθει η ωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε βρε Νικόλα, εδώ σε παρακαμψαν και διόρισαν υφεθα τον άσχετο φωτογραφοσελφάκια και εσυ τώρα ξύπνησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ενωσεις συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα προσφεύγουν στο ΣΤΕ για τις υπόλοιπες περικοπές, οι δικες μας ενωσεις τι κανουν; κοιμούνται; Ξυπνήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί υπάρχουν ενώσεις????
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή