ΑΝΕΑΕΔ καλεί Πρωθυπουργό για άμεση διακοπή κρατήσεων ν.4093/12 και επιστροφή παρακρατηθέντων (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΑΝΕΑΕΔ καλεί Πρωθυπουργό για άμεση διακοπή κρατήσεων ν.4093/12 και επιστροφή παρακρατηθέντων (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Δείτε παρακάτω έγγραφο της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις κρατήσεις που επιβλήθηκαν με το ν.4093/2012 στα μερίσματα των μετοχικών ταμείων και των ειδικών κλάδων οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων και οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται ενώ θα έπρεπε να είχαν διακοπεί από την 13η Μαΐου 2016 που τέθηκε σε εφαρμογή ο ν.4387/2016

Ειδικότερα:

Κύριε Πρόεδρε

Δυστυχώς, μετά από πολύμηνη αναμονή, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα των κρατήσεων του ν.4093/2012 και επιστροφή των μη νόμιμα παρακρατηθέντων ποσών, για το οποίο σας είχαμε αποστείλει σχετικό έγγραφο (σχετ. α) το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Την στιγμή που εξαγγέλλετε την μερική επιστροφή (δηλαδή μόνο για το χρονικό διάστημα από11/06/15 έως12/05/16) των μη νομίμως παρακρατηθέντων ποσών του ν.4093/2012 και την μη επιστροφή για εμάς των ποσών του ν.4051/2012, εξακολουθούμε να υφιστάμεθα τις κρατήσεις που επιβλήθηκαν στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Κλάδων Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων με τον ν.4093/2012, οι οποίες όμως θα έπρεπε να είχαν διακοπή από την 13η Μαΐου του 2016, ημερομηνία που τέθηκε σε εφαρμογή ο ν.4387/2016.

Από τις έγγραφες απαντήσεις τριών Υπουργείων σε ερωτήσεις που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ Θ. Παφίλης και Χρ. Κατσώτης, καλόπιστα έχουμε οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά τα χρόνια (δηλαδή από την εφαρμογή του ν.4387/2016 στις 13 Μαΐου 2016) δεν τερματίζεται το καθεστώς της μη σύννομης παρακράτησης των περικοπών που επιβλήθηκαν με το ν.4093/2012 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των κρατήσεων από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, γιατί όλα τα Υπουργεία, τα οποία εμφανιζόμενα θεωρητικά ως συναρμόδια, δηλώνουν ότι είναι αναρμόδια για τη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

σας καλούμε
επιτέλους να αναλάβετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε:

α. Να επιλυθεί το υφιστάμενο χρονίζον πρόβλημα, να σταματήσουν άμεσα να γίνονται οι κρατήσεις του ν.4093/2012 και να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους τα μη νομίμως παρακρατηθέντα ποσά του ν.4093/2012 από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.4387/2016 μέχρι την ημερομηνία διακοπής αυτών των κρατήσεων.

β. Να καθορίσετε με σαφήνεια ή απλά να επεξηγήσετε στα τρία Υπουργεία τις αρμοδιότητες που έχουν.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Το εχουμε χιλιογραψει. Ο ιδιος νομος αλλου συνταγματικο αλλου αντισυνταγματικος. Τετοιο χαλι ΟΥΤΕ στο Τουμπεκισταν. Γενικως ΑΝΟΜΙΑ μεσα στην ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ. Χιλιάδες τομοι με νομους που ειναι γεματοι φεγγιτες για μη εφαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο αν το στειλεις αυτό στον .............Αυτιά ισως γίνει κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και όμως έχεις δίκιο! του είχα στείλει e-mail για κάποιο ζήτημα και η ανταπόκρισή του ήταν άμεση

      Διαγραφή
    2. Στον Αυτιά είχα στείλει για το θέμα αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Προωθεί αυτά που θέλει και καλύπτει αυτούς που θέλει .

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στην ΑΝΕΑΕΔ. Επιτέλους ασχολείται κάποιος με το ζήτημα αυτό. Μας κλέβουν δεν έχουμε φωνή (η ΕΑΑΣ δεν ασχολείται για τους δικούς της λόγους).
    Ελπίζω ότι δεν θα μείνουμε σε αυτό το έγγραφο και θα επανέλθουμε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οριστικά.
    Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στην ΑΝΕΑΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε άλλα ταμεία έχει σταματήσει η μείωση του Ν.4093? αν κάποιος γνωρίζει στα σίγουρα, ας απαντήσει. Αν πάντως δεν έχει σταματήσει, τότε θα την έχουμε για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν το δει αυτό το έγγραφο ο Κουλης, εγώ λέω ότι θα ξυστει......
    Αν το δει.......
    Που μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ....
    Αυτααααααααααααααα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πρόεδροι των ενώσεων δεν ασχολούνται γιατί άραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή