Αναδρομικά Αποστράτων: Επιστροφές από προσφυγές πέραν 11μήνου χωρίς χρονικό περιορισμό!-Δείτε λεπτομέρειες

Αναδρομικά Αποστράτων: Επιστροφές από προσφυγές πέραν 11μήνου χωρίς χρονικό περιορισμό!-Δείτε λεπτομέρειες

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε αναφερθεί ότι όσοι έχουν τελική απόφαση κατόπιν προσφυγής τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον νόμο 4093 και δικαιώθηκαν θα πάρουν αναδρομικά πέραν του 11μήνου χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για όσους έχουν πετύχει δικαίωση για την ακύρωση της μείωσης του νόμου 4093 με προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο -εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και πάνω από 5.000 οι προσφυγές- τα αναδρομικά φτάνουν και τους 40 μήνες με ποσά έως και 23.600 ευρώ για τους υψηλοσυνταξιούχους, έως 10.000 για τη μέση κλίμακα συντάξεων (1.400 ευρώ και άνω) και έως 6.000 ευρώ για τις μικρότερες συντάξεις (1.000 έως 1.400 ευρώ). Για τους απόστρατους το 40μηνο κυμαίνεται από 4.622 έως 14.592.

Όπως μας ενημέρωσε, πριν από λίγο, απόστρατος-αναγνώστης του ιστολογίου μας (staratalogia.gr) πολλοί συνάδελφοι του, που είχανε προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έχουνε κερδίσει τις προσφυγές, όπου κρίνεται ο νόμος 4093 αντισυνταγματικός από τον Αύγουστο του 2012, και ως εκ τούτου η επιστροφή είναι για 45 μήνες (Αύγουστος 12 έως Μάιος του 16) και όχι 11.

Επίσης μας ανέφερε ότι του τηλεφωνούν πολλοί συνάδελφοι του και εκφράζουν αγανάκτηση και εμπαιγμό από τον Βρούτση, ο δε δικηγόρος του λέει ότι θα πρέπει οι δικαιωθέντες να κάνουνε αγωγή στο διοικητικό πρωτοδικείο, με αποδεικτική βάση την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Mια διευκρηνιση για τον εξαιρετο συναδελφο,οτι οι προσφυγες που εχουν εκδοθει απο το Ελεγκτικο Συνεδριο ,πρεπει να ειναι ατομικες και προσωπικες και αυτο γιατί με τις αποφασεις του ΣτΕ 2287/2015 και τις Ζ15/2019 (σκεψεις 3,και 4 ) και Ζ16/2019 (σκεψη 3) Πρακτικα της τριμελους επιτροπης συμμορφωσης,ολοες οι ομαδικες αγωγες που ενδεχομενως εχουν κατατεθει ,εχουν ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ ,καθοσον το σωματειο δεν θεωρειται διαδικος ,ενω παραλληλα οι ενδιαφερομενοι εναγοντες αποστρατοι δεν κατεβαλαν το νομιμο και προβλεπομενο παραβολο που αντιστοιχουσε ,ατομικα ,οπως προβλεπουν οι προσφατες αποφασεις του ΣτΕ και Ελεγκ.Συνεδριου .Κατοπιν τουτων ,οσοι αποστρατοι συναδελφοι να ρωτησουν τους δικηγορους του σωματειου που ειχαν αναθεσει την υποθεση ,μην βρεθουν προ εκπληξεως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΜΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ 11Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ:ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμάς μας έχει πει ότι ίσως εκδικαστούν σε 5 10 15 χρόνια, είναι λέει χιλιάδες οι υποθέσεις,
    Τι να Πω??????????
    Αυτό όμως δεν μας το έλεγε από την αρχή, τώρα μας το ξεφουρνισε.. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή