Άμεση απάντηση Στεφανή στη Ζέττα Μακρή: Ποια μισθολογική αδικία σε στρατιωτικούς οδεύει προς λύση

Άμεση απάντηση Στεφανή στη Ζέττα Μακρή: Ποια μισθολογική αδικία σε στρατιωτικούς οδεύει προς λύση


Άμεση απάντηση του Αλκιβιάδη Στεφανή στη Ζέττα Μ. Μακρή: «Θετική εισήγηση για τη μισθολογική πολιτική των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της Π.Α.»

Η νόμιμα αναγνωρισμένη Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας, με επιστολή της, σήμερα, 16/09/2020, ενημέρωσε την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή για τη μη καταβολή μέρους των εσόδων, που εισπράττονται από τα τέλη διεξαγωγής των πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών, στους στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οι συγκεκριμένοι, ωστόσο, παρέχουν υπηρεσίες προαγωγής της ασφάλειας των πτήσεων όπως και υπηρεσίες μετεωρολογίας. Στο έγγραφο διευκρινίζεται πώς οι στρατιωτικοί, που παρέχουν τις ως άνω υπηρεσίες, είναι κάτοχοι των ιδίων πτυχίων και ειδικοτήτων με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ, δηλαδή το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν, είναι επιχειρησιακά, όμοιο, με του πολιτικού προσωπικού και οι ίδιοι εξυπηρετούν τόσο τα στρατιωτικά όσο και τα πολιτικά αεροσκάφη. Παρόλα αυτά δεν τους καταβάλλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση από το EUROCONTROL και δεν έχει προβλεφθεί κάποιο, αντίστοιχο, επίδομα για αυτούς.

Η Ένωση των Στρατιωτικών της περιφέρειάς μας θεωρεί, και δικαίως, ότι υπάρχει άνιση οικονομική μεταχείριση μεταξύ Ελλήνων πολιτών, που παρέχουν τις ίδιες, ακριβώς, υπηρεσίες και έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα και ζητεί την παρέμβαση των πολιτικών για την θεραπεία αυτής της αδικίας.

Μόλις η κ. Μακρή ενημερώθηκε, νωρίς, σήμερα το πρωί, για το υφιστάμενο, εδώ και εικοσαετία, πρόβλημα επικοινώνησε με τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Θ. Δριτσάκο, ο οποίος άκουσε, με προσοχή και ενδιαφέρον, το θέμα, παραπέμποντάς την στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πράγματι, η κ. Μακρή επικοινώνησε, αμέσως, με τον Υφυπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του εξέθεσε το πρόβλημα, του γνωστοποίησε τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή των συνδικαλιστών και τον κατέστησε κοινωνό των ανησυχιών τους.

Εντός ολίγων ωρών, ο κ. Στεφανής κάλεσε την κ. Μακρή και την ενημέρωσε ότι, κατόπιν της έρευνας, που διεξήγαγε με τις υπηρεσίες του υπουργείου του, αναγνώρισε το δικαιολογημένο αίτημα των συνδικαλιστών και το προώθησε στο συναρμόδιο υπουργείο υποδομών και μεταφορών ώστε να δρομολογήσει την υλοποίησή του, ως προς την αρμοδιότητά του.

Η κ. Μακρή ζήτησε, επίσης, από τον Υφυπουργό, ενημέρωση για την πορεία των υποβληθέντων θεμάτων, θεραπείας σημαντικών προβλημάτων ΑΣΣΥ, που τέθηκαν κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, που έγινε στο γραφείο του, στις 28 Μαΐου 2020, δεδομένου ότι ήταν και ο ίδιος παρών στη συνάντηση. Για τα θέματα της συνάντησης είχε εκδοθεί, από το γραφείο της βουλευτή, σχετικό δελτίο τύπου.

Ο κ. Στεφανής πληροφόρησε την Βουλευτή ότι, αμέσως μετά την προμήθεια εξοπλισμού, που θα βελτιώσει το αξιόμαχο του στρατού, όπως ο ίδιος Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ, η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει και την επίλυση αυτού του δικαίου αιτήματος.

Η κ. Μακρή θερμά ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τις ταχείες και ειλικρινείς απαντήσεις του, την άμεση ανταπόκρισή του και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τα δίκαια αιτήματα και τα χρονίζοντα θέματα του στρατεύματος.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Εμένα τώρα γιατί μου θυμίζει μία αξέχαστη ελληνική ταινία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον βουλευτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητσοτάκης τον εμπιστεύτηκε στο μεταναστευτικό, κατάλαβε γρήγορα τι αεριτζής είναι και τον έδιωξε. Τώρα ασχολείται με τα ξίφη και τους ελεγκτές στέλνοντας φαξ. Έχει όμως το αμερικανικό λόμπι και δεν τον κουνάει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και να λέτε ο Στεφανής ξέρει και επιβιώνει. Φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις. Με τα επιχειρησιακά θέματα έχει θέμα (Έβρος, μεταναστευτικό, κ.λπ), αλλά στις ημέρες μας κερδίζουν τα ΜΜΕ και εκεί δεν πιάνεται. Καλά έκανε βέβαια ο Μητσοτάκης και τον έδιωξε από το μεταναστευτικό γιατί ο Στεφανής πήγε να στήσει τον θίασο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη μισθολογική αδικία εις βάρος των προαχθέντων σε Ανθυπολοχαγούς, Σημαιοφόρους και Ανθυποσμηναγούς ΕΜΘ, που πληρώνονται, ακόμα σαν Ανθυπασπιστές, πότε θα ασχοληθεί ο κύριος Υφυπουργός;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς οι ίδιοι είχατε πει αγαπητέ,ότι δεν υπήρχε οικονομική επιβάρυνση κι ότι ήταν "καθαρά ηθικό και ψυχολογικό το θέμα".Τώρα τι ζητάτε κε συνάδελφε?

      Διαγραφή
  5. Ο κύριος υφυπουργός ασχολείται μόνο με φωτογραφίες, δεξιώσεις και δημόσιες σχέσεις. Με τον υπόλοιπο στρατό δεν πήρε χαμπάρι και ούτε πρόκειται να πάρει. Η φιληδονία της εικόνας του έχει γίνει εξάρτηση. Ο χτύπος της απεξάρτησης θα είναι βαρύς, όταν έρθει η στιγμή του ξεπεζέματος από το άλογο της υπεροψίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ΕΜΘ είσαι κε συνάδελφε,και η κακία και η κακεντρέχεια ούτε οδηγούν κάπου,ούτε καλό είναι να υπάρχουν

      Διαγραφή