ΕΑΑΣ για καταδίκη Έλληνα κτηνοτρόφου: «Να μη σταλεί το μήνυμα ότι έχει ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της πατρίδας»

ΕΑΑΣ για καταδίκη Έλληνα κτηνοτρόφου: «Να μη σταλεί το μήνυμα ότι έχει ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της πατρίδας»


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ/Γραμματεία
Χαρ. Τρικούπη 18α, Αθήνα Τ.Κ. 106 79 Τηλ.210 3633797

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, στον Έβρο σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Τούρκων που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και Έλληνα κτηνοτρόφου, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει – ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες, από τότε που ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μάζες ανθρώπων σαν «όπλο» υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας.

Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι οι Τούρκοι επιτέθηκαν πρώτοι στον Έλληνα κτηνοτρόφο και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής του αφαίρεσαν το κυνηγετικό όπλο του, το οποίο ο πρώτος κατείχε νομίμως. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος, ακολουθώντας αυστηρά την οδό της νομιμότητος ειδοποίησε τις Αρχές για το περιστατικό και την παράνομη είσοδο των Τούρκων στη χώρα – κάτι που αποδεικνύεται από το αρχείο κλήσεων που έχουν δεχθεί οι αστυνομικές αρχές.

Στο δικαστήριο το οποίο έγινε ακολούθως ο πατριώτης Έλληνας κτηνοτρόφος καταδικάστηκε για παράνομη βία, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία με ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή αλλά χωρίς κανένα ελαφρυντικό ενώ οι δύο Τούρκοι που συνεπλάκησαν μαζί του, τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν! Στους Τούρκους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ στον Έλληνα όχι.

Για πολλά χρόνια συζήσαμε με τους Εβρίτες συμπατριώτες μας και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε το καλόκαρδο του χαρακτήρα τους, το φιλόξενο πνεύμα τους και την άδολη φιλοπατρία τους. Έχουμε παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο της ζωής τους, συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τις αντιλήψεις και τις αγωνίες τους. Οι περισσότεροι ζουν ως οι πάλαι ποτέ ακρίτες του Βυζαντίου, ξαναζωντανεύοντας αρχέγονες παραδόσεις. Για όλα αυτά εμείς οι Έλληνες αξιωματικοί τους αγαπούμε, τους τιμούμε και τους εκτιμούμε. Εκφράζουμε για πολλοστή φορά το αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τους φύλακες των συνόρων μας απ’ άκρη σ’ άκρη της επικράτειας, που με την μέχρι τώρα στάση τους έχουν δείξει σε φίλους και αντιπάλους ότι σύσσωμος λαός, Στρατός, Ελληνική Αστυνομία και Πυροσβεστική προτίθενται να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και να μην επιτρέψουν την χρήση πληθυσμών σαν «εργαλεία» της προώθησης της νέο-οθωμανικής ατζέντας του κ. Ερντογάν.

Φαινόμενα σαν και το προχθεσινό μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, διότι δεν είναι απλά και δεν πρέπει να εξετάζονται απλοϊκά ούτε ακόμη και από την αδέκαστη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Εμπεριέχουν πτυχές ασφαλείας, ιδιαίτερων κοινωνικών ευαισθησιών για κάποιες καταστάσεις και συγκεκριμένης αντίληψης σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Τα εξετάζουμε, λοιπόν με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία προερχόμενη τόσο από τη γνώση των κοινωνιών της περιοχής, όσο και από τη αντίληψη ασφαλείας που έχουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της Ενώσεως και τα μέλη μας εκφράζουν τον ιδιαίτερο προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών του προχθεσινού συμβάντος στο Έβρο και καταθέτουν δημόσια τις παρακάτω σκέψεις:

Θέλουμε ευαισθητοποιημένους πολίτες επί κάθε θέματος παραβίασης του νόμου; Πώς επιθυμούμε να αντιδρούν οι πολίτες στην παρανομία; Τασσόμαστε αναφανδόν κατά της απερίσκεπτης αυτοδικίας, αλλά πώς εκπαιδεύουμε τους συμπολίτες μας, ώστε την κρίσιμη στιγμή της απόφασης εμπρός στο έγκλημα να δράσουν ευαίσθητα μεν συνετά δε;

Σήμερα δοκιμάζεται η ψυχολογική και σωματική αντοχή των άκριτών μας, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τον τόπο τους και όλους μας. Πώς θα τους βοηθήσουμε; Πώς θα εξαλείψουμε τι αίσθημα αδικίας που διακατέχει όλους σ' αυτήν την περίπτωση;

Η ισονομία απαιτεί την εφαρμογή του νόμου έναντι όλων. Γιατί αισθανόμαστε ότι στην νομική αντιμετώπιση της παρούσας περίπτωσης παραβιάστηκε αυτή η αρχή;

Η Ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει τους παρανομούντες με ιδιαίτερη ευαισθησία αναγνωρίζοντάς τους διάφορα ελαφρυντικά καθώς και τις ιδιαίτερες εκάστοτε συνθήκες των αξιόποινων πράξεών τους. Γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση αισθανόμαστε ότι δεν ελήφθη υπόψη τίποτε από τα παραπάνω; Στεκόμαστε με μεγάλο σκεπτικισμό απέναντι στην εξάντληση της αυστηρότητας του δικαστηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση και την ταυτόχρονη αναγνώριση ελαφρυντικών, στους παράνομα εισελθόντες από τα σύνορα Τούρκους πολίτες.

Τέλος, αυτό το περιστατικό και η δικαστική εξέλιξη του σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στείλουν το μήνυμα στους Έλληνες που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές ότι έχει ποινικοποιηθεί η υπεράσπιση της πατρίδας. Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στη Νομοθεσία ώστε ούτε να προωθείται η αυτοδικία ούτε να ποινικοποιείται η καλοπροαίρετη δράση ευαισθητοποιημένων πολιτών έναντι παρανομιών και μάλιστα σχετιζομένων με την εθνική ασφάλεια;

Η Πολιτεία, όλες οι ανεξάρτητες αρχές της, ας προβληματιστούμε από το συμβάν και ας πράξουμε τα δέοντα, ώστε να μην βρίσκεται απέναντι στο κοινό αίσθημα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αντιστρατηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, Πρόεδρος

Σχης (ΑΣ) Χρήστος Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. Εύγε στην ΕΑΑΣ και στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μία ανακοίνωση με νόημα, μία πατριωτική και αγνή κίνηση από το νέο και πολλά υποσχόμενο συμβούλιο. Εμείς οι νεώτεροι ελπίζουμε μαθαίνουμε από τους παλαιότερους και ε.α. συναδέλφους. Και πάλι εύγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Α ρε Κολοκοτρώνη, τίποτα δεν διορθώθηκε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο περιφερόμενος αρχηγός τάξεως με την πίκρα του μη προαχθέντα σε αντιστράτηγο και ένας τυχάρπαστος φαντασιόπληκτος κομματάρχης βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς να είναι αρμόδιοι και εξουσιοδοτημένοι από τα μέλη τους. Και οι δύο πάσχουν σοβαρά από το σύνδρομο του "αρχηγού". Η ΕΑΑΣ δεν είναι κόμμα και οι υπογράφοντες θα πρέπει να ξανασκεφτούν τον ρόλο και τα καθήκοντα τους. Ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν την ΕΑΑΣ προς εξυπηρέτηση των κρυφών προσωπικών επιθυμιών τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σίγουρο είναι πάντως πως ΕΣΥ, είσαι ένα περιφερόμενο σ.....ργελο με σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα. Γρήγορα τώρα να διαβάσεις και να κατανοήσεις το καταστατικό και τον ιδρυτικό νόμο, αυτόν που υπάρχει και υφίσταται. Εάν νομίζεις ότι θέλει αλλαγή επειδή ΕΣΥ και τα διάφορα άλλα αχρηστερά ραγιαδοχανουμάκια θέλουν να δηλώνουν υποταγή στους πασάδες σαν άλλοι Χατζηαβάτες να βγήτε και να το δηλώσετε επώνυμα για να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι τι φίδια κολοβά έθρεψαν ή θρέφουν ακόμη οι ΕΔ στον κόρφο τους. Αμάν πια με τον κάθε γελοίο και τις αχρηστερες σαχλαμάρες του.

   Διαγραφή
 4. Η ΕΑΑΣ το γύρισε σε λαϊκό δικαστήριο. Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζει. Έχει το νομικό επιτελείο και την αρμοδιότητα να κρίνει τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης? Οι αξιωματικοί υπηρετούν τη δικαιοσύνη και δεν την μέμφονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνάδελφοι ηρεμία και συνοχή. Οι π@@ριες μόνο για τ' αναδρομικά επιτρέπονται 😂, τούτα τα θέματα θέλουν προσοχή σύνεση και σοφία για να σχολιαστούν. (το ξέρω το ξέρω έχουμε απ' όλα.....αλλά είπαμε εγκράτεια).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πάντως περισσότερο αριστερίζει η ανακοίνωση. Χρησιμοποιεί πολλές φορές την κοινωνία, μιλάει για προβληματισμό και σκεπτικισμό απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις, δράση ελεύθερων πολιτών, αίσθημα αδικίας, ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες, παραβίαση της ισονομίας κτλ δηλ. αυτά που λέει ο ανταρσυα και τα αριστερά κόμματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή