Αναπροσαρμογή θερινής στολής υπ' αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) και διακριτικών βαθμού υπαξιωματικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναπροσαρμογή θερινής στολής υπ' αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) και διακριτικών βαθμού υπαξιωματικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), ζητά την αναπροσαρμογή της θερινής στολής υπ' αριθμ. 9 (Ασκήσεων-Εκστρατείας) και των διακριτικών βαθμού υπαξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ ΣΞ, τα οποία σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον του λειτουργήματος.

Σε κάθε περίπτωση προτείνει:

α. Τη χορήγηση αμιγώς καλοκαιρινής στολής, με προσαρμογή στις καλοκαιρινές συνθήκες των αρβυλών, του παντελονιού και χιτωνίου. Έως σήμερα, άρβυλα (υποδήματα), παντελόνι και χιτώνιο, υπό αναδίπλωση των μανικιών κατά τη θερινή περίοδο ως διαφοροποίηση, είναι απολύτως όμοια σε όλες τις εποχές.

β. Την αναπροσαρμογή των διακριτικών των βαθμών των υπαξιωματικών αποφοίτων από τις  Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), ώστε η δύο ταινίες που κλείνουν τα διακριτικά του βαθμού και συμβόλιζαν τα δύο έτη της σχολής να επαυξηθούν ανάλογα, διότι τα έτη φοίτησης ήδη είναι τρία.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Μαλλον οι συναδελφοι ειναι εκτος τοπου και χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο ταινίες για τους οπλίτες σμυ που έχουν εισαχθεί με πανελλήνιες, τρεις ταινίες για τους οπλίτες σμυ με τριετή φοίτηση. Τέλος να καθιερωθούν και οι 4 ταινίες(1 ταινία ανά βαθμό), για όσους θα φθάνουν μέχρι ανθστές. Πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθεί. Σχολή υπξκών - οπλιτών είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προτιμώ τις ταινίες τρόμου, γι'αυτό είμαι στον στρατό

      Διαγραφή
    2. Θες δεν θες Συνταγματάρχες θα γίνονται απο τις Σχολές Υπαξιωματικών. Πάρε μπόλικο ξύδι και ξεκίνα βαθιές εισπνοές.

      Διαγραφή
  3. Και για τους υπαξκους ΣΜΥ που σπούδασαν ένα έτος μια ταινία.Και για τους Υπαξκους που δεν σπούδασαν και βγάζανε την ίδια δουλειά και ίσως και καλύτερη, με τους Υπαξκους της ΣΜΥ, καμία ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμενόμενα τα παραπάνω σχόλια που δυστυχώς φανερώνουν κόμπλεξ και μεγάλη ζήλεια. Η αλήθεια είναι μία (ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΓΩΝΙΑ) ότι όταν προάγονται οι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ των ομοιοβάθμων τους από τους άλλους θεσμούς ΕΜΘ-ΕΠΟΠ. Και ναι θα φτάνουν μέχρι Σχη (και αντιστοίχων). Επίσης οι πρώτοι αποφοιτήσαντες με 3 χρόνια προάχθηκαν στα 2 χρόνια στο βαθμό ΕΠΧΙΑ, δηλαδή αρχαιότεροι των ομοιοβάθμων τους Επχιων από άλλους θεσμούς. Να τονίσω επίσης ότι ξέρω πολλούς συναδέλφους ΕΜΘ που έχουν παιδιά που φοιτούν ΣΜΥ ή ΣΣΕ με ότι αυτό συνεπάγεται. Ναι να φέρουν 3 τόξα λοιπόν ταξίζουν, γιαυτό λέγονται και διακριτικά. "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ποιος έχει κόμπλεξ φαίνεται από τα γραφόμενα σου.Επισης σίγουρα αγνοείς τους νόμους και την αρχαιότητα,κατά δεύτερον και απαντώ με το πνεύμα σου ο τελευταίος ΕΜΘ θα είναι πάντα ανώτερος σε βαθμό από τον "3ετη" εκ της ΣΜΥ μέχρι να αποστρατευτεί ο ΕΜθ.
      Το κερασάκι είναι ότι γνωρίζω και εγώ πολλούς συναδέλφους που βολεψαν τα παιδιά τους ΕΠΟΠ και άλλους τόσους που περιμένουν τη νέα προκήρυξη για να βολεψουν τα δικά τους...με ότι αυτό συνεπάγεται 😉

      Διαγραφή