Προβατώνας: Σχεδιάζουν να κλείσουν το στρατόπεδο και να φύγει από εκεί η 7η Ταξιαρχία;

Προβατώνας: Σχεδιάζουν να κλείσουν το στρατόπεδο και να φύγει από εκεί η 7η Ταξιαρχία;

Την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το κλείσιμο του στρατοπέδου «ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα Σουφλίου, σχεδιάζουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!

Σύμφωνα με το evros-news.gr: Η δυσάρεστη αυτή είδηση έρχεται σε μια στιγμή που φτάνει αύριο στον Έβρο η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς ιδέες και προτάσεις, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ή προγραμματίζουν τα ακριβώς αντίθετα. Το σχέδιο για αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα Έβρου, που σημαίνει αυτόματα και το κλείσιμο του στρατοπέδου του χωριού, παρουσιάστηκε κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνεδρίαση αφορούσε τη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων και εκτός των βουλευτών συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τοποθετήθηκε για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αναφέρθηκε στην ουσία της αναδιοργάνωσης.

Αντέδρασαν άμεσα διαφωνώντας Δερμεντζόπουλος, Δημοσχάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο άκουσμα της πρόθεσης και του σχεδιασμού για κατάργηση του στρατοπέδου Προβατώνα και την αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας, αντέδρασαν άμεσα οι δυο βουλευτές Έβρου που μετέχουν στην Επιτροπή, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ξεκαθάρισαν ότι αυτός ο προγραμματισμός δεν έχει καμιά λογική, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιοχή και θα… ερημώσει επιπλέον όχι μόνο τον Προβατώνα, αλλά και το γειτονικό Τυχερό.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε πάντως γνωστή στο Τυχερό και τον Προβατώνα και ο κόσμος ξεσηκώθηκε αντιδρώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απόλυτα δικαιολογημένα φυσικά, αφού το στρατόπεδο «ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ» είναι από τα πιο καινούργια, μια και άρχισε να λειτουργεί το 2000, διαθέτει εγκαταστάσεις σε άριστη κατάσταση και το φοβερό είναι ότι ακόμα και τώρα γίνονται από εργολάβους εργασίες βελτίωσης κάποιων χώρων του. Επίσης, στο Τυχερό υπάρχουν στρατιωτικές κατοικίες όχι μόνο για τους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους, αλλά και για ΕΠΟΠ. Όλοι αυτοί αν φύγουν, θα προκληθεί και τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή. Γι’ αυτό ήδη οι κάτοικοι συζητούν τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην στρατιωτική ηγεσία και γενικότερα στην Κυβέρνηση, πως δεν θα ανεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.

Φόβοι ότι θα «ξεφυτρώσει» Κέντρο για Λαθρομετανάστες

Ο κόσμος που είναι πάντως ανάστατος, εκφράζει και έναν άλλον προβληματισμό. Επειδή μιλάμε για καινούργιες και πολύ καλές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετό κόσμο, φοβούνται πως μπορεί ξαφνικά να «ξεφυτρώσει» Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Γιατί βλέπουν ότι και στο Φυλάκιο Ορεστιάδας μεθοδεύεται επέκταση για να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα άτομα, όπως παραδέχθηκε πολλές φορές ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η ανακατανομή στρατοπέδων, και δη αυτών που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι ΕΔ, δεν είναι τίποτα άλλο από ξεπούλημα φιλέτων σε Δήμους για ψηφοθηρικούς λόγους . Θα ακολουθήσει εκποίηση φιλέτων ΚΑΑΥ των ΕΔ σε κομματικά λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσα ίσα, οι δήμοι θέλουν μην κλείσουν τα στρατόπεδα και για αυτό δεν κλείνουν εδώ και χρόνια πολλά άχρηστα στρατόπεδα. Όσα όμως είχαν την τύχη να κλείσουν και να τα πάρουν οι δήμοι τα αξιοποίησαν στο μέγιστο και τα έκαναν....... πάρκινγκ. Ούτε τις πινακίδες δεν βγάλαν.Όσο για τα ΚΑΑΥ μακάρι να τα κλείσουν αφού δεν είμαστε σε θέση να τα υποστηρίζουμε. Στέλνουμε κόσμο από τις Μονάδες, που πολλοί δεν θέλουν κιόλας, αδείαζουμε από προσωπικό για να πίνουν φθηνό καφέ οι απόστρατοι.

      Διαγραφή
  2. Αναδιοργάνωση και κλείσιμο στρατοπέδων, όπως την καταλαβαίνει ο κάθε άσχετος είτε πολιτικός είτε στρατιωτικός, ναι στρατιωτικός, γιατί νομίζουν κάποιοι ότι αυτοί που υποτίθεται ασχολούνται με το θέμα γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν; Τους δίνουν οδηγίες κάτι φαλακροί καρβουνιάρηδες που αναμασούν το γνωστό μοτό (σουβλάκια, ενοίκια και άλλες αρλούμπες), ενώ ξεχνάνε να πουν για τα αχρηστερά ΑΕΙ-ΑΤΕΙ σε κάθε ραχούλα. Λοιπόν για να τελειώνουμε ΔΕΝ υπάρχουν τώρα άχρηστα στρατοπεδα, έτσι και αλλιώς οι απειλές πλέον είναι ασύμμετρες, υπάρχουν μόνο στρατόπεδα οργανωμένα που τα θέλουν κάποιοι για χοτσποτάδικα χωρίς κόστος και εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή