Επέκταση της δομής αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας από 500 σε 5.000 άτομα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επέκταση της δομής αλλοδαπών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας από 500 σε 5.000 άτομα (ΒΙΝΤΕΟ)


Με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου

Επεκτείνεται η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα της δομής θα αυξηθεί από τα 500 άτομα τουλάχιστον στα 1.000 μπορεί και στα 5.000 χιλιάδες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νομό Έβρου ο κ.Μηταράκης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει στην επέκταση της υπάρχουσας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δηλαδή του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που αυτή την στιγμή φιλοξενούν περίπου 500 αλλοδαπούς, ώστε να έχει χωρητικότητα ταυτόσημη με αυτή της Σάμου, όπου θα φιλοξενούνται πάνω από 5.000 αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την Σάμο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, προβλέπει ότι  θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή – ΚΥΤ, στο Βαθύ, ενώ η υπό κατασκευή Δομή κλειστή, θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000 ατόμων.

Ο διάλογος του υπουργού Νότη Μηταράκη και οι απαντήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Χίου:

Δημοτικός συμβούλος: «Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θα σκεφτόσαστε να κάνετε αυτά που κάνετε στην Χίο για παράδειγμα στον Έβρο; Θα σκεφτόσαστε να ζητήσετε από το δημοτικό συμβούλιο του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, δεν ξέρω πόσους δήμους έχει μου διαφεύγει, ότι θέλω να κάνω μια δομή εδώ. Να κάνω ΠΡΟΚΕΚΑ, να κάνω και υγειονομικά. Θα σκεφτόσαστε να το ζητήσετε από εκεί πέρα»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Η απάντηση είναι ναι και ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο που είναι δομή στον Έβρο».

Δημοτικός σύμβουλος: «Ωραία, εντάξει. Τι χωρητικότητα κύριε υπουργέ»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Ταυτόσημη περίπου με της Σάμου».

ΠΗΓΗ: vradini.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο από το evros-news.gr:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια