Ξέσπασε «πόλεμος» για τις συμφωνίες εξοπλιστικών από τη Γαλλία

Ξέσπασε «πόλεμος» για τις συμφωνίες εξοπλιστικών από τη Γαλλία


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΑΛΛΙΑΣ

ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ σύμφωνο Ελλάδας - Γαλλίας υποβαθμίζει το ρόλο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Παράλληλα αναδεικνύει τη Γαλλία σε κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειο και αναβαθμίζει το ρόλο της, αφού θα εγγυάται την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Η δύναμη κρούσης των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων αλλάζει ριζικά τις ισορροπίες και σε συνδυασμό με τις συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει με την Αίγυπτο, διαμορφώνει ένα νέο τοπίο. Εκτός από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, είναι και το Βερολίνο που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να έχει η Γαλλία το πάνω χέρι στην άμυνα της Ευρώπης.

Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ενοχλημένη και με τον ηγετικό ρόλο που παίζει ο Εμανουέλ Μακρόν με τη συμμαχία των χωρών του Νότου, που εξελίσσεται σε πανίσχυρο λόμπι απέναντι στους Βόρειους. Αμερικανοί και Γερμανοί κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για εξοπλιστικά προγράμματα. Επιχειρούν να επαναλάβουν τα εκβιαστικά διλλήματα που είχαν θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από ενάμιση μήνα, όταν επρόκειτο να μεταβεί στο Παρίσι για να υπογράψει με τον Εμανουέλ Μακρόν τη συμφωνία για την προμήθεια φρεγατών. Τότε αναγκάστηκε να κάνει πίσω δυο μέρες πριν την επίσημη υπογραφή, υποκύπτοντας στις πιέσεις των Αμερικανών. Βέβαια από τότε μεσολάβησε η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και οι συνεχείς παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων και του εναέριου χώρου, χωρίς η διαμεσολάβηση της Μέρκελ και του Τραμπ να συνετίσουν τον σουλτάνο.

Αναγκαστικά η κυβέρνηση καταφεύγει στη Γαλλία, τη μοναδική χώρα που έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, στέλνοντας στη Μεσόγειο πολεμικά πλοία και μαχητικά RAFALE. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπογραφή αμυντικού συμφώνου με τη Γαλλία και την προμήθεια μαχητικών RAFALE και φρεγατών. Η Ελλάδα διαμορφώνει μία ισχυρή δύναμη αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας με στρατηγικό σύμμαχο τη Γαλλία. Μάλιστα εκμεταλλεύεται το κενό εξουσίας που επικρατεί στην Αμερική μέχρι τις προεδρικές εκλογές, ενώ παράλληλα αγνοεί και τις πιέσεις του Βερολίνου που αλληθωρίζει επικίνδυνα προς την Τουρκία, ενώ οι διαπραγματεύσεις που αναλαμβάνει η Μέρκελ είναι καθαρά προσχηματικές. Βέβαια τόσο οι Αμερικανοί όσο και το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αφήσουν τη Γαλλία να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο. Γι΄ αυτό αναμένεται να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Παρίσι, ενώ παράλληλα οι Αμερικανοί θα ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να ακυρώσει τις συμφωνίες εξοπλιστικών από τη Γαλλία.

Το παιχνίδι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο, γιατί η συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας διαταράσσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μεσόγειο, αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή και γι΄ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.

ΠΗΓΗ: CONTRA NEWS 31/08/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ. ΟΠΟΤΕ ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eχουμε στον σβερκο μας ΔΑΝΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟ απο ΓΑΛΛΙΑ.
    Το ΔΑΝΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟ απο ΓΑΛΛΙΑ το υπεγραψε το 1976 ο τοτε ΥΕΘΑ αποθανων Ευαγγ ΑΒΕΡΩΦ για την αγορα 40 μαχητικων Αφων Mirage F1.
    To ΔΑΝΕΙΟ υπο το αρτιο ανανεωθηκε 12 χρονια αργοτερα 1988 για αγορα 40 μαχητικων Mirage 2000 με 4 διθεσια που εχουν απομεινει λογω αεροπορικων συμβαντων 2. To ΔΑΝΕΙΟ υπο το αρτιο ανανεωθηκε 10 χρονια αργοτερα 1998 για αγορα 20 μαχητικων Αφων Mirage 2000-5 με ενα διθεσιο και την αγορα αργοτερα του Δορυφορικου συστηματος ΗΛΙΟΣ που ανανεωνεται το λογισμικο του σχεδον καθε 5 χρονια με αντιστοιχη γενναια πληρωμη (δανεια) οχι τζαμπα.
    Το ΔΑΝΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ :
    Ποτε δεν το ξεχρεωνεις ασχετως αν εχεις να το πληρωσεις και ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε ποσοστο για καθε 1εκ ευρω οι 800 χιλ αγοραζεις υποχρεωτικα περαν των εξοπλιστικων προιοντα της Χωρας του ΔΑΝΕΙΣΤΗ και οι 200 χιλ πηγαινουν για αναγκες δικες σου.Το επιτοκιο ειναι το τρεχον της διεθνους αγορας.
    Κατα τα αλλα ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ….συμμαχια,ΜΑΣ στηριζουν χαζοι ειναι καλα κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι άσχετος και γράφεις ότι θέλεις με την αχρηστερή και προβοκατόρικη σου συνέπεια. Αίσχος και ντροπή για αυτά που γράφεις που κανονικά εμπίπτουν στην τιμωρία του νόμου. Ειδικά για το HELIOS είσαι και άσχετος και ανημέρωτος και βλάκας ολκής που γράφεις τέτοιες ανακόλουθες σαχλαμάρες. Μάθε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "Δάνειο υπό το άρτιο" και μετά να πουλάς αχρηστερές οικονομικίστικες βλακίες. Τελικά ο εχθρός είναι εκ των έσω. Πάντως σε σοβαρα κράτη και δυτικές δημοκρατίες, προδοτικά ασπόνδυλα σαν και του λόγου σου δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Άξιος ο μισθός σας αχρηστερά ασπόνδυλα, τώρα, μια ανάσα από πολεμικές ενέργειες ανακαλύπτουν σκάνδαλα και δάνεια. ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ.

      Διαγραφή