Ι. ΜΑΖΗΣ: «Είναι μοιραίο να συγκρουστούμε»

Ι. ΜΑΖΗΣ: «Είναι μοιραίο να συγκρουστούμε»


Η πολεμική σύ­γκρουση της Ελλάδας με την Τουρκία είναι μοιραίο να συμβεί λόγω της τουρκικής αχαλίνωτης προκλητικότητας, υποστηρίζει ο Δρ. Ιωάννης Μάζης. Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Εμείς πρέπει να υπερα­σπίσουμε την πατρί­δα μας. Αν δεν φύγουν, πυροβολείς, δεν υπάρχει άλ­λη λύση. Οι Τούρ­κοι θα δοκιμάσουν να μας σπάσουν τα νεύρα και την πολιτική αυτοπεποίθη­σή μας για να πάμε στο τραπέζι με την πρόταση που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αν δεν το καταφέρουν, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα».

Ο κ. Μάζης ακόμα τονίζει: «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να πάει πίσω, έχει υποσχεθεί πολλά και έχει δημιουργήσει τόσες φρούδες ελπίδες στους οπαδούς του. Αν κάνει πίσω θα καταστραφεί. Εί­ναι μοιραίο ότι θα συγκρουστούμε. Ποιος Έλληνας θέλει να συνθηκολογήσει; Αυτό συμβαίνει μόνο αν χάσεις πόλεμο. Πριν από πόλεμο δεν γίνεται να συνθηκολογήσεις».

Στην ερώτηση αν οι ελληνικές, στρατιωτικές δυνάμεις μπορούν να ανταπεξέλθουν την ισχύ της Τουρκίας, απάντη­σε: «Μία χαρά αντέχουμε. Οι ελληνικές δυνάμεις είναι υπέρ το δέον ικανές να μας προστατέ­ψουν», ενώ για το αν η Ελλάδα αντέ­χει οικονομικά αυ­τήν τη σύγκρουση, απάντησε: «Υπάρ­χουν προτεραιότητες. Για να υπάρχει η ελληνική οικο­νομία, πρέπει να υπάρχει χώρα. Αλλιώς θα γίνουμε κομμάτι της νέας οθωμανικής επικράτειας».

Για το τι πρέ­πει να προσέξου­με, τόνισε: «Η επι­κίνδυνη περίοδος είναι ο Σεπτέμβριος. Ολοκληρώνε­ται η ανάθεση των βυθοτεμαχίων νοτίως της Κρήτης και ανά πάσα στιγμή η Τουρκία κατά την κρίση της και με τη συμφωνία με Λιβύη μπορεί να στείλει σκάφη για έρευνες. Από εκεί και πέ­ρα υπάρχει ένας τρόπος να απαντήσεις. Δεν μπορείς να κάνεις την πάπια, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα πέσει η κυβέρ­νηση. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε. Όσο και να διαφωνούμε, οι Έλληνες σε αυτό θα είμαστε μαζί».

ΠΗΓΗ: ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/08/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Εύγε κύριε καθηγητά που αναφέρεται τα αυτονόητα. Επιτέλους κάποιος στα ΜΜΕ λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Βέβαια θα βρεθούν πάλι τα γνωστά παπαγαλάκια-λιβανιστηρια του εξωστρεφάκια που θα αρχίσουν τις υποτιμητικές εκφράσεις και ραγιαδίστικες αντιλήψεις. Κε Πρωθυπουργέ μην υποκύπτετε, οι ΕΔ είναι μαζί σας και πιστεύουν στο δίκαιο του αγώνα. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβε και δεν θα καταλάβει ποτέ την ήπια ισχύ της χώρας μας (διπλωματία, πολιτισμό, δημοκρατία) και προμηνύει την σκληρή ισχύ (πόλεμο) ως μοιράιο. Συνήθως οι καθηγητές έχουν θεωρητική άποψη ( μοιροπλάστες και μοιρολάτρες) χωρίς εμπειρίες και παραστάσεις από τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας και την κουλτούρα που διακατέχει την Ελληνική εξωτερική πολιτική, τους στρατιωτικούς και διπλωμάτες. Επίσης δεν έχουν την ευθύνη των χειρισμών και γι αυτό ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη για να εκθέσουν στην κοινή γνώμη ποιους άραγε? Τώρα πως έφτασε η Ελλάδα να έχει με το μέρος της και έντονα αντιπάλους της γείτονος, Γαλλία, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Συρία, Ισραήλ και φυσικά την Κύπρο, χωρίς να πέσει μία τουφεκιά , μόνο ένας θεωρητικός καθηγητής μπορεί να το εξηγήσει. Το concept του Μάζη (να κάνουμε πολέμους για να πουλιούνται και όπλα βρε παιδιά) είναι γνωστό. Όσο για τους πολεμοχαρείς και διψασμένους για μπαρούτι στρατιωτικούς , τα βίντεο του Ράμπο και του Κασιδιάρη είναι μία καλή μορφή καταπράυνσης. Ελπίζω να περάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήπια ισχύς, μοιροπλάστης, (ένα πράμα σαν τον λεξιπλάστη, γενικά πλαστή που θέλετε βρεγμένο κιόλας), παραστάσεις (από τον Σεφερλή πάντως καλύτερες δίνετε κάποιοι), χωρίς εμπειρίες από ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ (γουάουουου μένω σπιτσλεσ από την ήπια προσέγγιση), concept (εμ τι τζάμπα οι τοποθετήσεις στο εξωτερικό, κάτι μάθανε κιόλας μετά και την τρίτη φορά, μέσα στην τύφλα που τους έδερνε στις πρώτες μεταθέσεις και απουσίαζαν λόγω κωλύματος από τις πρωινές ενημερώσεις), διψασμένους για μπαρούτι (μακάρι να μπορούσαν να πάνε μια επίσκεψη στην ηρωική Δημητσάνα), βίντεο Ράμπο Κασιδιάρη (πάλι η γνωστή παραφιλολογία ότι οι στρατιωτικοί ακολουθούν την ΧΑ, η οποία παραφιλολογία αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο από μερικούς ευτυχώς, στρατιωτικούς που ΔΕΝ πέρασαν με τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά με το παλιό σύστημα και έχουν στο πετσί τους την αδικία και την αγνωμοσύνη και που ταλαιπωρούν ακόμη τις ΕΔ και τα στελέχη τους).
    Τώρα ας σοβαρευτούμε και λίγο, η ήπια ισχύς σε όλα μα σε όλα τα επίπεδα υποστηρίζεται πάντα από την ισχύ των όπλων, χωρίς αυτήν κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Οι αγαπητοί σχολιαστές γνωστά κολαουζια του συστήματος των κρίσεων κα μεταθέσεων (εσ-εξ), καλύτερα να το βουλώνουν να κάνουν την βολτουλα τους στις λεωφόρους των εσπεριών που βρίσκονται και να μας αφήσουν εμάς στην Πατρίδα μας να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα και να το κάψουμε όπως εμείς γνωρίζουμε και πράττουμε και περιμένει ο ελληνικός λαός. Σε τελευταία ανάλυση ας ξαναδούν τα ηλίθια κλιπακια της εξωστρέφειας, να ξαναμετρησουν τα λαικς στους ηλίθιους λογαριασμούς των μεντια που διαθέτουν και αλληλογλειφονται, που με αυτά γαλουχήθηκαν και ας κοιμηθούν ήσυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα από τα χαρακτηριστικά της ήπιας ισχύος είναι ο εκνευρισμός του αντιπάλου. Αυτό έχει πάθει ο Ερντογάν και οι έσω τσαλαπετεινοί, τηλεπερσόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλος Μέγας Αλέξανδρος μας προέκυψε. Είδε ότι οι θεωρίες του περί γεωπολιτικής και σύμπλοκα δεν έχουν απήχηση και το γύρισε στις πολεμικές ιαχές. Καλό κουράγιο και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξεχάσεις να βγάλεις το φουλάρι όταν θα πολεμάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή