Άμεση και κρίσιμη ανάγκη νέων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Άμεση και κρίσιμη ανάγκη νέων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - blaveris@defencenet.gr

Η τελετή ορκωμοσίας και επιδόσεως των ξιφών στους νέους Σημαιοφόρους του Πολεμικού μας Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στις 02/07/20 το απόγευμα στο λίκνο του ένδοξου Κλάδου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) στον Πειραιά, προκάλεσε αίσθηση σε όσους είναι σε θέση να …μετρούν και να…σκεφθούν!

Αυτό γιατί αν κάποιος «βάλει κάτω» την αψευδή γλώσσα των αριθμών θα διαπιστώσει με θλίψη του ότι οι ΠΑΝΤΕΣ μιλούν – και δικαίως – για τα απαραίτητα νέα οπλικά συστήματα, για τις «σούπερ ντούπερ ουάου» φρεγάτες (και σωστά), αλλά ΟΥΔΕΙΣ έχει αναφερθεί στο ότι υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσουμε στην ώρα τους τα προαναφερθέντα οπλικά συστήματα αιχμής, αλλά να μην έχουμε τα…στελέχη για να υπηρετούν σε αυτά.

Ας μιλήσουμε με μία «μπακαλίστικη» αριθμητική.

Ορκίστηκαν 23 Έλληνες νέοι και νέες Σημαιοφόροι, από τους οποίους, όπως μας είπε κορυφαίο στέλεχος του Κλάδου, οι 16 είναι Μάχιμοι και οι υπόλοιποι 7 συνάδελφοί τους Μηχανικοί. Ταυτοχρόνως το Αρχηγείο Στόλου προς το οποίο μετατίθενται οι νέοι Σημαιοφόροι έχει 8 Διοικήσεις μάχης.

Πρακτικώς, και με «μπακαλίστικη αριθμητική», αυτό σημαίνει ότι προς κάθε Διοίκηση θα πάνε ΔΥΟ (ΜΟΝΟ) Σημαιοφόροι!

Ασφαλώς ο αριθμός αυτός δεν είναι απόλυτος, καθώς κάποιες από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου, όπως η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών ή η Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού ή η Διοίκηση Υποβρυχίων, λόγω των προφανών επιπλέον απαιτήσεων που έχουν, δεν θα λάβουν – σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση – σημαιοφόρους της Τάξεως του 2020 της ΣΝΔ αλλά θα τους λάβουν (αφού προηγουμένως περάσουν τις απαραίτητες δοκιμασίες/εκπαιδεύσεις για την απόκτηση των απαραίτητων προς τούτο πτυχίων) μετά από μία 2ετία περίπου!

Και γεννάται το εύλογο, πιστεύουμε, ερώτημα: Μία τεράστια Διοίκηση, όπως η Διοίκηση Φρεγατών με περίπου 20 πλοία πρώτης γραμμής να λάβει το καθένα τους ΕΝΑΝ/ΜΙΑ Σημαιοφόρο;

Τι πρέπει να γίνει επομένως;

Λόγω Μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2015 και εντεύθεν ο αριθμός των εισακτέων σε ΟΛΕΣ τις παραγωγικές σχολές, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχει παραμείνει σταθερώς ο ίδιος.

Ήδη έχουμε βγει από το Μνημόνιο και ειδικώς ένας Κλάδος όπως οι ΕΔ της χώρας δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα ο αριθμός των  εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.

«Πρέπει να αποφασιστεί ΑΜΕΣΑ και να υλοποιηθεί από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά η κατά 30% τουλάχιστον αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές» μας έλεγε χθες στη ΣΝΔ, μετά το πέρας της τελετής και σε σχετική συζήτηση που είχαμε μαζί του σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, όπου του θέσαμε το θέμα, ΚΟΡΥΦΑΙΑ πηγή του ΓΕΝ!

Και φυσικά έχει δίκιο, αλλά είναι στο χέρι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και των ΕΔ να δράσουν άμεσα και σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας ή κάθε άλλο συναρμόδιο υπουργείο να το δούμε να υλοποιείται από την επόμενη χρονιά.

«Αμ’ έπος, αμ’ έργον»!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μη χολοσκάτε, έχουν προβλέψει και κρατούν 50ρηδες παππούδες αναντικατάστατους για μαγιά. Δεν θέλουμε νέο αίμα έχουμε παλιό και κομματικοποιημενο κάργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διωξτε ολους τους ΕΟΘ και παρτε νεα παιδια!!!Ο μισθος του ενος ΕΟΘ ισοδυναμη με τον μισθο δυο νεοπροσλαβομενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή