Χ. Χαφτάρ: «Ο πόλεμος με την Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι να ελευθερώσουμε τη Λιβύη»

Χ. Χαφτάρ: «Ο πόλεμος με την Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι να ελευθερώσουμε τη Λιβύη»


Προειδοποίηση προς την Τουρκία έστειλε ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, μέσω δηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ελευθερώσουμε τη Λιβύη».

Την Τρίτη ο Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), τόνισε πως η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στη Λιβύη είχε ως σκοπό να την μετατρέψει σε Οθωμανική αυτοκρατορία.

Στη συνέντευξη του στο Sky News Arabia, ο Χ.Χαφτάρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις αραβικές χώρες και κυρίως στα ΗΑΕ και στην Αίγυπτο, οι οποίες αρνούνται κατηγορηματικά την επέμβαση της Τουρκίας.

Ο αρχηγός του LNA πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει ως στόχο να κλέψει τον πλούτο της Λιβύης από τον τοπικό πληθυσμό και να τον μοιράσει στους Τούρκους.

Όπως τόνισε, το να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή είναι εθνικό καθήκον.

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε σταθερά τις πολεμικές δυνατότητες των δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε ο Χαφτάρ.

«Έχουμε απαντήσει στο κάλεσμα της διεθνής κοινότητας για εξεύρεση πολιτικής λύσης. Δεν θα αναχθούμε την εκμετάλλευση της παρούσας κατάστασης από εχθρικές δυνάμεις που φέρνουν περισσότερα όπλα και μισθοφόρους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του LNA.

Τέλος ο Χ. Χαφτάρ τόνισε πως «ο πόλεμος μας με την Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι να ελευθερώσουμε τη Λιβύη».


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια