Αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών κατά τα ΣΚ και αργίες στο ΣΞ-Προβληματισμός από απάντηση ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών κατά τα ΣΚ και αργίες στο ΣΞ-Προβληματισμός από απάντηση ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Την ταύτισή της με τον προβληματισμό, τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και τις ανησυχίες που εκφράζει δια του σχετικού εγγράφου της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ) για την απάντηση που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με την αποζημίωση των υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς μονίμων στελεχών, για τις υπηρεσίες που εκτέλεσαν κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και την καταφανή διαφοροποίησή τους από τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ήτοι την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό), τα στελέχη των οποίων αποζημιώθηκαν και συνεχίζουν να αποζημιώνονται για τις υπηρεσίες αυτές, εξέφρασε με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Σε έγγραφο της ΠΟΕΣ, προς ΥΕΘΑ με κοινοποίηση στον ΑΓΕΣ, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, για άλλη μία φορά εκφράζει έντονα τον προβληματισμό της, την δυσαρέσκεια της και την αγανάκτηση των μελών – συναδέλφων μας για την απάντηση του κ. Υ.ΕΘ.Α που αφορά την αποζημίωση των 24ωρων υπηρεσιών σε αργίες και ΣΚ στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Δυστυχώς αδυνατούμε πλήρως να κατανοήσουμε την απάντηση του κ. Υ.ΕΘ.Α στο μείζον θέμα της πληρωμής των υπηρεσιών σε αργίες του Σ.Ξ και μας προκαλεί έκπληξη η είδηση ότι υπάρχει απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμ- βουλίου με την υπ' αριθμ. 6/26 Μαρ 18 όπου αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της εν λόγω αποζημίωσης του προσωπικού για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων στον λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ, καθώς ποτέ δεν ενημερώθηκε επίσημα και για ακατανόητους λόγους το προσωπικό από το ΓΕΣ για την εν λόγω απόφαση.

Εδώ βεβαία να πούμε και να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι στην συνάντηση που είχαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Ρόδου με τον κ.ΥΦ.ΕΘ.Α κ. Αλκιβιάδη Στεφανή τον είχαμε ενημερώσει για το θέμα αυτό και μας είχε πει ότι θα προσπαθήσει να λυθεί, χωρίς να γνωρίζουμε ότι υπήρχε η εν λόγω απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για το έτος 2018 στο οποίο ηγούνταν ο ίδιος.

Δεν υφίσταται ηθικά, το προσωπικό του Στρατού Ξηράς σε όλη την Επικράτεια να μην αποζημιώνεται τις υπηρεσίες που εκτελεί σε αργίες και την ίδια ώρα να τις πληρώνεται το προσωπικό του ιδίου Κλάδου στα Επιτελεία της Αθήνας, αλλά και συνάμα το σύνολο του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία ανισότητα και μια ολοφάνερη αδικία».

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Εάν τα όσα αναφέρει η ως άνω Ένωση (ΕΣΠΕΕΡ), δηλαδή ότι ο ΥΦΕΘΑ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη συνάντησή τους είχε ενημερώσει ότι θα προσπαθήσει να επιλυθεί το μείζον αυτό πρόβλημα για τους στρατιωτικούς του ΣΞ, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι ήδη το ΓΕΣ από τον Μάρτιο του 2018 είχε γνωρίσει αδυναμία πληρωμής λόγω οικονομικής στενότητας, είναι αληθινά, τότε η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εμπαίζονται για ακόμη μία φορά.

Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να λάβετε ξεκάθαρη θέση και να δρομολογήσετε άμεσα, με εντολή σας, την αποζημίωση των οφειλομένων εκτελούντων κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες υπηρεσιών των συναδέλφων μας του Στρατού Ξηράς.

Αναμένοντας με ενδιαφέρον τις ενέργειές σας παρακαλούμε εκ νέου σε μια συνάντηση μαζί σας, καλώντας σας να παύσει από μεριάς σας η απαξίωση της αντιπροσωπευτικότερης Ομοσπονδίας των εν ενεργεία στρατιωτικών...»

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια