Απονομή Ξίφους Από Τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στον Υποστράτηγο Επί Τιμή Ιάκωβο Τσουνη (ΦΩΤΟ)

Απονομή Ξίφους Από Τον Αρχηγο ΓΕΕΘΑ Στον Υποστράτηγο Επί Τιμή Ιάκωβο Τσουνη (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέδωσε ξίφος στον Υποστράτηγο επί τιμή (Υπτγο ε.τ.) Ιάκωβο Τσούνη, για την αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. (κλικ για μεγέθυνση)


Ο Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821 ενώ και ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 – 41, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση. Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα το 2018, έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. καλές οι προσφορές του στις ΕΔ αλλά ΟΧΙ και Υποστράτηγος και ξίφος! το ξίφος πάλι το απονέμει ο ΠτΔ στους Αξκούς αποφοίτους παραγωγικών σχολών ή το δικαιούνται ως Ανθλγοι οι συνάδελφοι Υπξκοι και όχι ο καθένας. Ότι και να έκανε ο άνθρωπος, είναι εκτός λογικής αυτά. Δηλαδή όποιος έχει λεφτά μπορεί να γίνεται Υποστράτηγος? τέτοια κάνουμε και έχουμε ξευτελισθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές-ολυμπιονίκες. Ε όχι και Αξκοί .Ας σοβαρευθεί λίγο το ΣΑΓΕ και ας μην υποκύπτει στις <> ή <> των πολιτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή