Αντγος ε.α. Ν. Μανωλάκος:«Το τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα, δεν διέρρευσε τυχαία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντγος ε.α. Ν. Μανωλάκος:«Το τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα, δεν διέρρευσε τυχαία» (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα αλλά και στη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Λιβύη, αναφέρθηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, καλεσμένος στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ.

«Το σχέδιο εισβολής που βγήκε στη δημοσιότητα, δεν βγήκε τυχαία, ούτε «ξέφυγε» από κάποιο γραφείο εισαγγελέα», τόνισε εμφατικά και υπογράμμισε πως τέτοιου είδους διαρροές, δεν συναντώνται τυχαία στο καθεστώς της Τουρκίας.

Ο κ. Μανωλάκος, σημείωσε πως η εν λόγω διαρροή έγινε «κατευθυνόμενα» και αποτελεί «μέρος της ψυχολογικής βίας που ασκεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα», με απώτερο σκοπό να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους δικούς της όρους.

Κληθείς να απαντήσει εάν ανησυχεί, από την πιθανότητα πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρούσα αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδος στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα, απόρροια τόσο της αποτελεσματικής ανάσχεσης της τουρκικής απόπειρας εισβολής στον Έβρο-που εξέθεσε την Τουρκία και αφύπνισε την Ε.Ε.- όσο και της άκρως επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας.

«Δεν θα ρίξω ευθύνες στο χτες. Η Ελλάδα σήμερα είναι διαφορετική απ’ότι στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με την συνεχή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, σχολίασε πως «οι Τούρκοι δεν θα αλλάξουν, καθώς έχουν το δικό τους τρόπο συμπεριφοράς, που κινείται εκτός του Διεθνούς Δικαίου».

Ο Αντιστράτηγος ε.α και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. συμπλήρωσε πως οι πυρετώδεις διπλωματικές διεργασίες που εκτυλίσσονται εντός της ενωμένης Ευρώπης αυτό το διάστημα, αποσκοπούν στην αναζήτηση λύσεων, απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Λιβύης αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς οι «ευρωπαίοι έχουν καταλάβει πως κάτι πρέπει να γίνει με την Τουρκία και δεν πάει άλλο».

Ο κ. Μανωλάκος, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα ουδέποτε αρνήθηκε το διάλογο, αρκεί αυτό να γίνεται με όρους καλής γειτονίας και όχι μέσα σε ατμόσφαιρα εμπρηστικών δηλώσεων και προκλητικών συμπεριφορών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια