Στεφανής: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα (BINTEO)

Στεφανής: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα (BINTEO)


Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας έστειλε μέσω MEGA ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα μας είναι απολύτως έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της.

«Δεν συμφέρει την Τουρκία το θερμό επεισόδιο. Τεστάρεις κάποιον που είναι υπέρτερός σου και θέλεις να δεις ποια είναι τα ευαίσθητά του σημεία για να τον χτυπήσεις. Στον αέρα και αλλού υπερτερεί η Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο. Έχει ανοιχτεί σε πολλαπλά πεδία, είναι πολλοί δρώντες που έχει απέναντί της και πουθενά δεν έχει πετύχει στρατηγική νίκη» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής εμπλοκής, η χώρα μας θα είναι μόνη της, ο κ. Στεφανής ήταν ξεκάθαρος.

«Η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εδαφική της ανεξαρτησία και κυριαρχία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την κατεύθυνση, τη θέληση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι άλλες χώρες θα έρθουν κοντά μας όταν μας δουν να το κάνουμε σωστά. Όπως έγινε και στον Έβρο» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του Έβρου αλλά και στην χθεσινή επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν.

«Ο διάλογος επιβάλλεται. Γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε γι’ αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες. Τουρισμό και οικονομία. Κα άφησε ανοιχτό παράθυρο να συζητήσουμε για άλλα θέματα. Μιλάμε, θέλουμε διαύλους επικοινωνίας και μείωση της κρίσης. Αυτό έδειξε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού. Εμείς ως υπουργείο Άμυνας κάνουμε σκληρά τη δουλειά μας» επισήμανε, ενώ για το ενδεχόμενο νέων προσφυγο-μεταναστευτικών ροών, είπε ότι «δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις προθέσεις του Ερντογάν. Εμείς ξέρουμε τη δυνατότητά του. Καθημερινά γίνονται αποτροπές στη θάλασσα. Είναι καταπληκτική η δουλειά του λιμενικού. Εκτιμούμε ότι η Τουρκία θα επανέλθει στο θέμα μετά κορωνοϊου».

Σχετικά με την ανησυχία των Ελλήνων για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, όπως αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση της GPO για «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», έκανε λόγο για απόλυτη ετοιμότητα της χώρας.

«Εγγυόμαστε απόλυτα την ασφάλεια της χώρας. Επιχειρησιακά είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Η προχθεσινή άσκηση που υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το επιβεβαιώνει. Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Και παράλληλα ακούμε την κατεύθυνση του κ. πρωθυπουργού για διευρυμένη επικοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της συνοχής και του ηθικού ως συντελεστές ισχύος, στους οποίους, μεταξύ άλλων, η Αθήνα υπερτερεί της Άγκυρας.


ΠΗΓΗ: megatv.com

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ο γνωστός τηλεμαιντανός γυρίζει από κανάλι σε κανάλι. Τον διώχνουν από την κυβέρνηση και τρέχει να σωθεί. Για τον Έβρο και τους αξιωματικούς που του έκλεψαν οι Τούρκοι όταν ήταν αρχηγός Στρατού μιλιά. Τώρα παριστάνει τον εθνικό εμψυχωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, δεν έχει πάει ακόμη στο "Ανίτα κοίτα", και πιστεύω ότι η Ανίτα Πάνια εάν θελει να είναι αντικειμενική και πολυσυλλεκτική θα πρέπει να του κάνει μια πρόταση, έτσι κι αλλιώς κάνει καλό στην εξωστρέφεια και θα ανέβει και το "ίματζζζ" σε συνδιασμό με το "πρεστίζζζ" του. Ειδωμεν.

      Διαγραφή
  2. Επί ημερών του επίσης η στρατιωτική σχολή Ευελπίδων βγήκε τελευταία στους στρατιωτικούς αγώνες μεταξύ 87 κρατών. Ο λόγος ήταν ότι οι ευέλπιδες αντί για εκπαίδευση πήγαιναν αντιπροσωπείες σε τελετές για να προβάλουν τον εικονολάτρη αρχηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δούρειος ίππος επί ΣΥΡΙΖΑ, δούρειος ίππος και επί ΝΔ. Έτσι ήταν μια ζωή οφα, την πάτησε ο Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΣΚΑΒΕ ΤΟΝ ΑΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΥΕΘΑ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή