Αντγος ε.α. Λ. Τζούμης: Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον Ελλάδας (BINTEO)

Αντγος ε.α. Λ. Τζούμης: Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον Ελλάδας (BINTEO)


«Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ενδεχομένως να δούμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών», εκτιμά ο Αντιστράτηγος ε.α. Λ. Τζούμης.

«Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδας. Έχει εντάξει σε αυτόν τον πόλεμο και το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ενδεχομένως να δούμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών», εκτιμά ο κ. Τζούμης.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει ξεδιπλώσει μία συνολική στρατηγική. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, διότι αυτά που λένε καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι πρέπει να μας ανησυχούν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος της Τουρκίας είναι οι θαλάσσιες ζώνες, η Ανατολική Μεσόγειος. «Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, χωρίς εμείς να δημιουργούμε εντάσεις. Η Ιστορία έχει δείξει ότι όσες φορές φέραμε στην Τουρκία το δίλημμα ‘αναδίπλωση ή πόλεμος’, προτίμησε την αναδίπλωση».

«Όταν χρειάζεται μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια