Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών 2018 και 2020 στο Στρατό Ξηράς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αποζημίωση 24ωρων υπηρεσιών 2018 και 2020 στο Στρατό Ξηράς (ΕΓΓΡΑΦΟ)



Η απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Οικονομική Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών 2018 και 2020», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σε ό,τι αφορά στο Στρατό Ξηράς, όπου υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού και εκτελούνται οι περισσότερες υπηρεσίες, με την Υπ’ Αριθμ. 6/26 Μαρ 18 Απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της αποζημίωσης για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες για το έτος 2018, λόγω έλλειψης αναγκαίων πιστώσεων στον λειτουργικό προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΓΕΣ.

Κατά τη λήξη του οικονομικού έτους 2019, το ΓΕΣ μετά από ανακατανομή αδιαθέτων υπολοίπων από διάφορους κωδικούς του Π/Υ του, προέβη στην αποζημίωση των αντίστοιχων υπηρεσιών, που εκτελέσθηκαν εντός του έτους (2019).

Για τις υπηρεσίες που αφορούν στο τρέχον έτος (2020), οι εγγεγραμμένες πιστώσεις στον οικείο κωδικό του Π/Υ ΓΕΣ έτους 2020, επαρκούν αποκλειστικά για την κάλυψη μόνο των υπηρεσιακών/επιχειρησιακών αναγκών και κατά συνέπεια εκκρεμεί η αποζημίωση εκτέλεσης 24ωρων υπηρεσιών Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, πλην όμως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης για το τρέχον έτος.

Η εν λόγω αποζημίωση καταβάλλεται κανονικά στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας χωρίς να έχει αναφερθεί εκκρεμότητα, ούτε να έχει εντοπιστεί απόκλιση από τα προβλεπόμενα.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Συμπερασμα: σας πουλαμε τρελα κ κορδελα κ για την ταμπακιερα τίποτα. Α ρε Γιωργο.. Ποσες εκκρεμότητες αφησες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤ.ΣΤΡΑΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ?ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ?ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΝΥΝ ΓΕΕΘΑ?ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί το ΠΝ και η ΠΑ μπορούν ενώ ο ΣΞ αδυνατεί?
    Είναι θέμα ικανότητας ή νοοτροπίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέμα χρημάτων.. πόσο είναι το προσωπικό της αεροπορίας και του ναυτικού και πόσο του στρατού??

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή παύση πληρωμών στον στρατό ξηράς . Την ΝΔ εκπροσωπεί αυτός? Να τον χαίρεται η βάση της ΝΔ που τον έχουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως να μην υπήρχαν υπηρεσίες;; Επαγγελματικό στρατό θέλαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε αυτα που δικαιούμαστε δεν μας δινουν!!!Σκλαβιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή