Παρουσία της ΠτΔ ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Σ.Ξ. (21 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία της ΠτΔ ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Σ.Ξ. (21 ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), που ξεκινά από το 1828, γυναίκας Αρχηγού Κράτους, οι νέοι Ανθυπολοχαγοί της Τάξεως 2020 που φέρει τιμητικώς την ονομασία του Ήρωος «Υποστρατήγου Κωνσταντίνου Δαβάκη», ορκίστηκαν σήμερα στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής, και έλαβαν τα ξίφη τους από τα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. (κλικ για μεγέθυνση)



Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο φιλοξενών την τελετή ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, και άλλοι επίσημοι.

Η ορκωμοσία και η επίδοση των ξιφών, που έγινε επίσης για πρώτη φορά σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, σημειώθηκαν και μερικές ακόμα «πρωτιές», όπως:

Ο κάθε νέος Ανθυπολοχαγός είχε δικαίωμα να καλέσει μόνο δύο συγγενείς του.

Δεν παρατάχθηκε το σύνολο του Συντάγματος των Ευελπίδων, αλλά – συνολικώς – ένα τάγμα αυτού και μάλιστα μειωμένης συνθέσεως, για να είναι αραιωμένη η παράταξη για λόγους ασφαλείας.

Δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των νέων Ανθυπολοχαγών και των μαθητών της Σχολής, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων, αλλά μόνο η καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία.

Δεν παραβρέθηκαν ο (νέος) Υπουργός Αμύνης της Κύπρου και ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, καθώς σήμερα πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Ζ. Μπορέλ και είχαν παραμείνει στη Μεγαλόνησο για προφανείς λόγους, καθώς είχαν άμεση εμπλοκή με την επίσκεψή του.

Στην τελετή ορκίστηκαν 231 νέοι και νέες Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 Έλληνες (156  Όπλων και 55 Σωμάτων) και 36 Κύπριοι (32 Όπλων και 4 Σωμάτων, καμία γυναίκα). Για στατιστικούς και μόνο λόγους να σημειώσουμε ότι μεταξύ των Ελλήνων νέων Ανθυπολοχαγών ορκίστηκαν 25 γυναίκες, εκ των οποίων 20 Όπλων και 5 Σωμάτων. Επίσης, ορκίστηκαν 4 αλλοδαποί, 3 από την Αρμενία (Υπολοχαγοί Πεζικού) και 1 από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (Ανθυπολοχαγός Πεζικού).


ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: mod.mil.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Που είναι ο Α/ΓΕΣ και ο ΔΚΤΗΣ/ΣΣΕ; Με όλο τον σεβασμό στον ΑΓΕΕΘΑ, η σχολή ΔΕΝ είναι διακλαδική, ούτε βέβαια "υπουργική".
    Οι φώτο με τον σβέρκο και η παλαγιομετωπική δεν μετράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....να συμπληρώσω και γω, στην πρώτη φώτο μικρό καπέλο του έδωσαν του πιτσιρικά; ωραίος ο Παύλος Μελάς με το τσιγκελωτό :-) Όπως και να χει, συγχαρητήρια στις νέες και στους νέους Ανθυπολοχαγούς για την ορκωμοσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή