Βράβευση δύο Ελλήνων Υπαξιωματικών από τον SACEUR (ΦΩΤΟ)

Βράβευση δύο Ελλήνων Υπαξιωματικών από τον SACEUR (ΦΩΤΟ)


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τελετή βραβεύσεως Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο SHAPE (Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης) του ΝΑΤΟ εχθές, μια τελετή η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο αλλά εφέτος είχε μια ιδιαιτερότητα. Ο Ανώτατος Σύμμαχος Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Στρατηγός Curtiss Scaparrotti, εκ του συνόλου των 800 περίπου Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο Στρατηγείο, βράβευσε συνολικούς τρεις υπαξιωματικούς, δύο εξ αυτών Έλληνες!


Πρόκειται για τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Πεζικού Απόστολο Κατσιούλα και τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Οικονομικού Μιχαήλ Τερζόγλου, αμφότεροι προερχόμενοι εκ των Ειδικών Δυνάμεων. Μαζί τους, βραβεύτηκε και ο Αρχιλοχίας Piero Perilli του Ιταλικού Στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιλοχίας Τερζόγλου, είναι ο μόνος υπαξιωματικός του Οικονομικού Σώματος που έχει αποφοιτήσει από τα προβλεπόμενα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων ενώ είναι προπονητής πυγμαχίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SHAPE, οι εν λόγω Υπαξιωματικοί “προσέφεραν σπουδαία υποστήριξη στα διεθνή προγράμματα μας Υπαξιωματικών, στις Διοίκησή μας και ευρύτερα στην Κοινότητα του SHAPE αντιστοίχως. Σας ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση και υπηρεσία σας στις Εθνικές σας και Συμμαχικές Διοικήσεις Επιχειρήσεων. Είναι τιμή να σας έχουμε στην ομάδα μας“.

Στην τελετή παρέστη και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης, επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας Ανωτάτου Συμμαχικού Στρατηγείου Δυνάμεων Ευρώπης (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ) της Ελλάδας. Η βράβευση τελέσθηκε από τον Στρατηγό Scaparrotti από κοινού με τον Αρχιλοχία Davor Petek του Κροατικού Στρατού, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Αρχιλοχία Διοικήσεως (CSM).

Στο SHAPE υπηρετούν περί τα 60 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: doureios.com

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο Υπξκούς ΕΜΘ οι οποίοι εκτός των καθηκόντων τους προβάλουν και την αξία του τόσου παρεξηγημένου θεσμού ο οποίος μετά απο 35 έτη ύπαρξης εξακολουθεί να έχει την απαξίωση πολλών, ανωτάτων -κατωτάτων και κατώτερων Αξκών.
    Μπράβο σας παιδιά, κάντε περήφανη την Ελλάδα μας στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο Υπξκούς ΕΜΘ οι οποίοι εκτός των καθηκόντων τους προβάλουν και την αξία του τόσου παρεξηγημένου θεσμού ο οποίος μετά απο 35 έτη ύπαρξης εξακολουθεί να έχει την απαξίωση πολλών, ανωτάτων -κατωτάτων και κατώτερων Αξκών.
    Μπράβο σας παιδιά, κάντε περήφανη την Ελλάδα μας στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αντιστράτηγος Γκατζογιάννης έχει αντικατασταθεί από τον Αντιπτέραρχο Ψιμούλη, τώρα και ένα χρόνο. Οπότε μάλλον fake φωτογραφία είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή