Αλλαγές από φέτος στο Μηχανογραφικό για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΦΕΚ)

Αλλαγές από φέτος στο Μηχανογραφικό για τις Στρατιωτικές Σχολές (ΦΕΚ)


Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί οι σχετικές προκηρύξεις των Στρατιωτικών Σχολών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και του Λιμενικού (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ αναμένονται του Πυροσβεστικού Σώματος, των Αστυνομικών Σχολών και Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού.

Στις Στρατιωτικές Σχολές οι αιτήσεις γίνονται φέτος από 13 έως 29 Μαΐου και για το Λιμενικό Σώμα από 11 έως 24 Μαΐου.

Έχουμε όμως φέτος και αλλαγές στο Μηχανογραφικό για τις Στρατιωτικές Σχολές:

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) ΣΩΜΑΤΑ πλέον εντάσσεται και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, όπως και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Παράλληλα, θα αποτελεί πλέον δυνητική επιλογή και για τους υποψηφίους του 4ου πεδίου και η κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), την οποία μέχρι πέρυσι, όπως και τις ΣΜΥ ΣΩΜΑΤΑ και ΣΜΥΝ, μπορούσαν να δηλώσουν μόνο υποψήφιοι που είχαν πρόσβαση στο πεδίο Θετικών-Τεχνολογικών Επιστημών.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄1118/04-04-2019 η Υπουργική Απόφαση υπ΄ αριθμ. Φ.253/43688/Α5 του Υπουργείου Παιδείας με την οποία τροποποιείται το Μηχανογραφικό Δελτίο (ΓΕΛ) των Πανελλαδικών Εξετάσεων όσον αφορά τις σχολές του 4ου Επιστημονικού Πεδίου. Η απόφαση ορίζει τα εξής:

Στο εδάφιο 4. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» της παρ. 2 του άρθρου 1 της ανωτέρω απόφασης, υπό τον τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ», προστίθενται (δείτε την παρακάτω ΦΩΤΟ):


Δείτε την σχετική σελίδα του ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια