Δείτε την προκήρυξη για εισαγωγή στο Λιμενικό το 2020 με Πανελλαδικές (ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ-ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΑΘΛΗΜΑΤΑ)

Δείτε την προκήρυξη για εισαγωγή στο Λιμενικό το 2020 με Πανελλαδικές (ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ-ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΑΘΛΗΜΑΤΑ)



«Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ- ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η κατανομή των θέσεων των εισακτέων ανά σύστημα συμμετοχής και κατηγορία υποψηφίων, θα καθοριστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετά τη δημοσίευση της εν λόγω ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα ακολουθήσει συμπλήρωση της παρούσας Προκήρυξης με τον καθορισμένο αριθμό θέσεων συνολικά και ανά σύστημα συμμετοχής και κατηγορία υποψηφίων. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Προκήρυξης.

ΠΡΟΣOΝΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦIΩΝ

Οι ιδιώτες υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες.

β. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 01-01-1994 και μεταγενέστερα.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.

δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να εκπληρώνουν αυτές (στρατεύσιμοι) ή να βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος (π.χ. να μην έχουν κληθεί ακόμα να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή να έχουν αναβάλει νομίμως τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, κ.λπ.).

ε. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας.

στ. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 11/2014 (Α΄17), όπως ισχύει, για τους υποψήφιους των Σχολών Στρατού Ξηράς (Όπλα).

Ειδικά καθορίζεται ότι, όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' Προκήρυξης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. ή ως δόκιμοι Λιμενοφύλακες, πρέπει αφενός να έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχολική μονάδα ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ή να κατέχουν βεβαίωση συμμετοχής σε πανελλαδικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε προγενέστερο του διαγωνισμού σχολικό έτος) και να δηλώσουν τις Σχολές Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου μέσα στις προθεσμίες και κατά την καθοριζόμενη στο επόμενο Κεφάλαιο διαδικασία να συμπληρώσουν και να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και ως αναλυτικά καθορίζεται στο Κεφάλαιο Δ΄ και στο Παράρτημα Α΄ της προκήρυξης.

Ακολούθως, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την εν λόγω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (με θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής τους) και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη αλληλογραφία μαζί με πλήρη δικαιολογητικά.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να επισυναφθούν στην Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και να κατατεθούν ΟΛΑ ΜΑΖΙ (δηλ. η Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση και τα δικαιολογητικά) από τους υποψήφιους/ες, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, είναι τα ακόλουθα:

α. Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ο/η υποψήφιος/α υποχρεούται να αναγράψει το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του/της, ευκρινώς.

β. Φωτοαντίγραφο της αίτησης - δήλωσης υποψηφίου/ας για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) τρέχοντος έτους 2020 (ως αυτή οριστικά καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool από τον Διευθυντή του Λυκείου), ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2018 ή 2019, από την οποία να προκύπτει ο Κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής από τον/την υποψήφιο/α των προαναφερομένων, γίνεται δεκτό φωτοαντίγραφο του δελτίου ή της βεβαίωσης εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων.

γ. Φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας (ή του δελτίου στρατιωτικής τους ταυτότητας για όσους εκπληρώνουν ως στρατεύσιμοι την στρατιωτική τους υποχρέωση). Σε περίπτωση που στοιχεία αυτού έχουν μεταβληθεί, δηλώνονται σε υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 ν. 1599/1986.

δ. Οι υπαγόμενοι/ες στις ειδικές και λοιπές ευεργετικές κατηγορίες, εφόσον δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος, υποβάλουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' Προκήρυξης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Όσοι/ες έχουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα, έως και 24/05/2020 ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο συνημμένο στην παρούσα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' Προκήρυξης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) είναι υποχρεωτικές, ενιαίες και κοινές για όλους τους υποψηφίους (άνδρες και γυναίκες) και των δύο παραγωγικών Σχολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιλαμβάνουν υγειονομικές, αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες, με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του Κεφαλαίου Α΄ της παρούσας. Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους/ες που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν.

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες γίνουν δεκτοί/ές μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα πρέπει να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για το πρόγραμμα των ΠΚΕ, τον τόπο και τον χρόνο παρουσιάσεώς τους σε αυτές. Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1- Ε2, Πειραιάς). Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' Προκήρυξης.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες που θα κριθούν ως Υγειονομικώς Κατάλληλοι/ες συμμετέχουν στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες, ενώπιον Επιτροπής/ών (ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων) Αθλητικών Δοκιμασιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συγκροτούνται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απαρτίζονται από Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι προτείνονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Για τη συγκρότηση των εν λόγω επιτροπών προτιμώνται Αξιωματικοί που είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΦΑΑ ή έχουν καταταγεί με την ιδιότητα του αθλητή. Στην Απόφαση συγκρότησης δύναται να ορίζονται, ανά αγώνισμα, ονομαστικά οι υπεύθυνοι και μέλη της Επιτροπής, Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα όρια επίδοσης σε όλα (ήτοι και στα έξι), σύμφωνα με τα ακόλουθα:

α. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μια προσπάθεια).

β. Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μια προσπάθεια).

γ. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

δ. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

ε. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

στ. Ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια).

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες δηλώσουν προτίμηση για Σχολές Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) ή/και για Σχολές των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), υποβληθούν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των Σχολών αυτών και κριθούν Ικανοί/ες σύμφωνα με τα κριτήρια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που αναλυτικά καθορίζονται στην προκήρυξη, εφόσον ακολούθως υποβάλουν στην Επιτροπή παραλαβής και ελέγχου δικαιολογητικών της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Δ΄ της προκήρυξης, την σχετική βεβαίωση ικανότητας (καταλληλότητας) από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή/ Εξεταστικό Κέντρο, θεωρούνται αυτοδικαίως ικανοί και για τις Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην ανωτέρω βεβαίωση αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου, ο κωδικός αριθμός υποψηφίου που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός τηλεφώνου, το ανάστημα του/ης υποψηφίου/ας και ότι κρίθηκε ικανός/ή (συμπεριλαμβανομένου και του αγωνίσματος της Κολύμβησης). Πρέπει δε, να προκύπτει πως ο υποψήφιος έχει κριθεί ικανός κατά το έτος υποβολής υποψηφιότητας, ήτοι το τρέχον έτος 2020, σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάζεται κατά τα οριζόμενα στο παρόν Κεφάλαιο. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' Προκήρυξης.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων που περιλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν κριθεί ικανοί/ες στο στάδιο των προκαταρκτικών εξετάσεων, κατατάσσονται στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. και Δόκιμοι Λιμενοφύλακες, αντίστοιχα. Λοιπά ως ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ' Προκήρυξης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 75/2018 (Α΄ 145), η φοίτηση στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι τετραετής. Η Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εδρεύει στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και εποπτεία σε αυτήν, ασκείται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δια του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αντίστοιχα. Οι Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τα δύο (2) πρώτα έτη εκπαιδεύονται ενιαία σε γνωστικά αντικείμενα αρμοδιότητας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το τρίτο (3ο) έτος κατανέμονται σε ειδικότητες Κυβερνητών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Μηχανικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι αποφοιτήσαντες επιτυχώς από την Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ονομάζονται Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και εγγράφονται στα μόνιμα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με τη σειρά επιτυχίας τους.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 76/2018Α΄146), η συνολική εκπαίδευση στην Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων διαρκεί τουλάχιστον δύο (2) χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δεκαπενθήμερης προπαίδευσης μετά την κατάταξη. Η εποπτεία στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ασκείται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στους Δόκιμους Λιμενοφύλακες που αποφοιτούν από την Σχολή και εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία στα καθήκοντα «Μηχανοδηγών ΠΛΣ», «Αρμενιστών ΠΛΣ» ή «Ηλεκτρολόγων- Ηλεκτρονικών» απονέμεται το αντίστοιχο πτυχίο. Οι Δόκιμοι που αποφοιτούν ευδόκιμα από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ονομάζονται Λιμενοφύλακες, με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην σχετική Προκήρυξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια