Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Πτήση ρουτίνας» η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Παναγιωτόπουλου

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Πτήση ρουτίνας» η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Παναγιωτόπουλου


Και παραινέσεις στην Αθήνα από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ να μη δραματοποιούνται οι πτήσεις ρουτίνας, όπως χαρακτήρισε τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά - Νέες προκλήσεις σήμερα πάνω από Χίο και Οινούσσες - Πού το πάει ο Ερντογάν

Μάκης Πολλάτος

Για «κλιμάκωση της έντασης» και «δραματοποίηση» πτήσεων ρουτίνας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, σε δήλωσή του για τη χθεσινή παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος από τουρκικά μαχητικά F-16.

Σύμφωνα με τον Ακσόι, τα μαχητικά αεροσκάφη «εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας» και αρνήθηκε ότι έγινε «παρενόχληση ελικοπτέρου του υπουργού Άμυνας».

Μάλιστα, ανέφερε ότι τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στον διάλογο για τα ΜΟΕ.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος δραματοποίησης των πτήσεων ρουτίνας. Αντιθέτως τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών», δήλωσε αναλυτικά ο Ακσόι.

Οι Τούρκοι πάντως επέστρεψαν και μετά το ντελίριο υπερπτήσεων της Κυριακής, που είχαν σαν αποκορύφωμα την παρενόχληση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησαν νέες υπερπτήσεις το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στις 14:57 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε στα 27.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες κι ένα λεπτό αργότερα (14:58) άλλο ζευγάρι τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Χίου στα 24.000 πόδια.

Πού το πάει ο Εντογάν;

Το ερώτημα ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των Τούρκων στο Αιγαίο και μέχρι πού θα μπορούσε να φτάσει η Άγκυρα για να πάρει τη «ρεβάνς» από την Αθήνα μετά το φιάσκο της εισβολής λαθρομεταναστών στον Έβρο, είναι τα δύο ερωτήματα που απασχολούν σε υψηλό επίπεδο την κυβέρνηση και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Η κίνηση δύο οπλισμένων τουρκικών μαχητικών F-16 να προχωρήσουν στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, αποτελεί ένα νέο ποιοτικό χαμηλό, ακόμη και για τα δεδομένα της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια