Καταγγελίες για ύποπτη δρομολόγηση αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και 424 ΓΣΝΕ

Καταγγελίες για ύποπτη δρομολόγηση αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και 424 ΓΣΝΕ


ΕΡΩΤΗΣΗ (6683/20-05-2020)

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κο Υπουργό Εθνικής Άμυνας-Τον κο Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Καταγγελίες για ύποπτη δρομολόγηση αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων “ΝΙΜΤΣ” και “424 ΓΣΝΕ”»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

οι δικαιούχοι του ΝΙΜΤΣ, (Απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας), ανησυχούν για την τύχη του ΝΙΜΤΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) την στιγμή που η δέσμευση της Πολιτείας για την προσωρινή χρήση του Νοσοκομείου έληγε στις 26 Ιουνίου (το Νοσοκομείο διατίθεται από 27.3.2020 μέχρι 24.6.2020, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό), αφού πρώτα θα είχε ανακαινισθεί και εκσυγχρονισθεί(!).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Αληθεύει ότι, στο “ΝΙΜΤΣ” στάλθηκε έγγραφο από το “ΥΠΕΘΑ” που περιέχει την παρακάτω παράγραφο: «Συναφώς σας γνωρίζεται ότι, διερευνάται η δρομολόγηση δωρεάς από φορέα/υπηρεσία του εξωτερικού, είτε στο “424 ΓΣΝΕ”, είτε στο “ΝΙΜΤΣ”, λαμβάνοντας υπόψη ότι, το πλαίσιο της χορηγίας περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής – υγειονομικής κρίσης. Συνεπώς η παραπάνω προτεραιοποίηση εκτιμάται ως επείγουσα»;

2. Υπάρχει σχέδιο της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας να συνεχίσουν αυτά τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία να χρησιμοποιούνται για αντιμετώπιση της μεταναστευτικής – υγειονομικής κρίσης, όπως αναφέρεται παραπάνω ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ 3% ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι και να το αφήσουμε να φύγει επειδή κάποιοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν... Να επανέλθει επιτέλους το νοσοκομείο στην πραγματική του αποστολή όπως ορίζει ο ιδρυτικός του νόμος... βάλθηκαν όλοι να αρπάξουν όσα τυχόν προνόμια είχαν οι στρατιωτικοί με κόπο αποκτήσει..

      Διαγραφή
    2. Είναι ΝΙΜΤΣ (νοσηλευτικό ίδρυμα μετοχικού ταμείου στρατού).. Πρώτα μαθαίνουμε να το γράφουμε σωστά.. Μετά μπορούμε να ασχοληθούμε με τη λειτουργία του..

      Διαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2020 12:00πμ, ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ ΚΑΙ ΛΕΣ <>?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληκτρολογόμαγκες χαλαρώστε, το 424 έχει γίνει και με ΝΑΤΟικα κονδύλια, υποστηρίζει το NRDC, και ΔΕΝ πρόκειται στο προσεχές μέλλον των επόμενων 150 χρόνων, να γίνει κάτι άλλο. Απλώς λόγω των σαμαρομπένηδων κάποιοι πολιτικοί κάναν πλιάτσικο σε ψήφους κάποιων αφελών με την υπόσχεση της εξυπηρέτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή