Τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στο…τουρκικό πολεμικό ναυτικό (ΦΩΤΟ)

Τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στο…τουρκικό πολεμικό ναυτικό (ΦΩΤΟ)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, για ενδεχόμενη ευρεία εξάπλωση του Κορονοιού ιδιαίτερα στις τάξεις των πεζοναυτών (Bahriyeli), γεγονός που μαρτυρεί ότι ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με πολλά κρούσματα που αποκρύπτονται επίσημα για ευνόητους λόγους.

Για τον λόγο αυτό παρθήκαν πρωτοφανή μέτρα για πρώτη φορά στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλες οι φρεγάτες, τα υποβρύχια, οι κορβέτες, επιθετικοί άκατοι καθώς και οι μονάδες των κομάντος, SAT και SAS, και των βατραχανθρώπων, μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα.


Μάλιστα για την καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας ιδρύθηκε εκτάκτως από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, «Κέντρο Επέμβασης Κονρονοιού».

Προ τούτο διατάχτηκε η συστηματική απολύμανση όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στο πολεμικό ναυτικό, ενώ οι πεζοναύτες ειδικά φόρεσαν όλοι εν υπηρεσία τις χαρακτηριστικές μάσκες του Κορονοιού. Η απολύμανση όπως αναφέρεται θα ανανεώνεται κάθε 48 ώρες.

Παράλληλα απαγορευτήκαν όλες οι επισκέψεις στα πολεμικά πλοία καθώς και στους ναύσταθμους του στόλου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ: triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια