Προσόντα-προϋποθέσεις εισαγωγής στις Σχολές ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με Πανελλαδικές-Δείτε το ΦΕΚ

Προσόντα-προϋποθέσεις εισαγωγής στις Σχολές ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με Πανελλαδικές-Δείτε το ΦΕΚ


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1423 Β’/15-04-2020 η ΚΥΑ Αριθμ. 2421.1/21777/2020 που αφορά: «Καθορισμός των προσόντων, των προϋποθέσεων, των κατηγοριών των υποψηφίων, των κωλυμάτων κατάταξης και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (Σ.Δ.Λ/Φ) προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και η επιλογή των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) γίνεται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε μία από τις παραπάνω Σχολές καθορίζεται κατ’ έτος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην προκήρυξη αναγράφονται και καθορίζονται:

α. Ο αριθμός εισακτέων στην κάθε Σχολή, συνολικά και κατά κατηγορίες.

β. Τα απαιτούμενα προσόντα, προϋποθέσεις και κωλύματα κατάταξης.

γ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής τους.

δ. Η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων.

ε. Το έντυπο και το είδος της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι ιδιώτες υποψήφιοι για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες.

β. Να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της χώρας.

δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να εκπληρώνουν αυτές (στρατεύσιμοι) ή να βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος.

ε. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας.

στ. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 11/2014 (Α’ 17), όπως ισχύει, για τους υποψήφιους των Σχολών Στρατού Ξηράς (Όπλα). Ειδικά καθορίζεται ότι, όλοι οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα...

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι γυναίκες υποψήφιοι γιατί δεν πρέπει να έχουν εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις ;
    Δεν είναι άδικο για τους άντρες υποψήφιους;
    Μήπως θα έπρεπε να υπήρχε έξτρα μοριοδότηση για τους άντρες για αυτό το λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση:Πως ένας υποψήφιος που πηγαίνει Γ Λυκείου και δίνει πανελλαδικές πρέπει να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις πρέπει να μας το εξηγήσουν οι υπογράφοντες υπουργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή